Sommercamps sætter rekorder

På SommerOase i Odder var en del af aktiviteterne for de yngre et mudderbad, og som det fremgår af billedet, var det rigtig sjovt! - Fotograf: Jesper Rais.
På SommerOase i Odder var en del af aktiviteterne for de yngre et mudderbad, og som det fremgår af billedet, var det rigtig sjovt! – Fotograf: Jesper Rais.

Tre af de store kristne sommercamps kunne fejre nye deltager-rekorder i sommer.

Sommercamp i Mariager, der arrangeres i fællesskab af pinsekirkerne, kan se tilbage på en uge med det højeste besøgstal i Campens 60 år lange historie.
Hele 5.879 besøgende blev det til i år. Det er 824 flere deltagere end sidste år, hvor der også var tale om vækst.
Campingpladsfaciliteterne og siddepladserne i den store hal er da også blevet udvidet.

2.000 besøgende

I år valgte ca. 2.000 interesserede at tilbringe en dag i Mariager på den gratis gæstedag, mens 3.879 var der hele ugen.
– Vi ønsker at give så mange som muligt chance for at blive introduceret til, hvad Sommercamp er. Derfor er vi glade for, at vores ekstra satsninger på gæstedagen giver pote, og flere kigger forbi. Vi har i år også holdt et intromøde for nye på Campen for at give dem en varm velkomst og informere dem om de mange tilbud på Campen, siger Jens-Henrik Kirk, der var campchef.

Rundtur på Campen i tog

Som noget nyt i år har campens gæster kunnet hoppe på et tog, når de skulle fra den ene ende af området til det andet.
– Vores område vokser, og når børnene skal til deres arrangementer om morgenen, kan det være langt at gå. Samtidig er mange hoppet på toget simpelthen bare for at få en hyggelig tur rundt på området, fortæller Jens-Henrik.

5.786 på SommerOase

SommerOase i Odder havde også hyret et lille tivolitog til at køre de mange deltagerne rundt i det store område. SommerOasen sprængte nemlig alle rammer i år.
5.786 personer blev det til i ugens løb. Heraf var de 3.319 faste deltagere, mens over 2.000 kom på besøg på gæstedagen.
Deltagerantallet var en stigning på ca. 8 pct. i forhold til sidste år. SommerOase er også vokset år efter år, og nu kan rammerne i Odder ikke længere rumme den store kristne sommerlejr.
Odder kommune har nemlig solgt nogle af de erhvervs-byggegrunde, hvor en del af lejrens camperende ligger i uge 29, og i år måtte man inddrage p-pladserne til camping. Da der ikke er udsigt til, at man kan få kommunen på andre tanker, har Oase-bevægelsen nu besluttet at flytte sin årlige SommerOase fra området omkring Rudehøj Efterskole til Bygholm Landbrugsskole udenfor byen.

Også flere hos Baptisterne og Missionsforbundet

På Missionsforbundets og Baptisternes fælles sommestævne i uge 30 kunne man også notere øget tilslutning. Udover de godt 1300, der havde tilmeldt sig på forhånd, blev der i ugens løb solgt ca. 500 dagsbilletter.
Ca. 60 pct. deltagere var fra Baptisterne og lidt færre fra Missionsforbundet, skønnes det.

Læs mere om kristne sommercamps side 3, 5, 12, 13 og 14.
Flere følger i næste uge.