Karina skaber rum for singler

s3_stor_potrætKarina blev kristen via sit engagement i andre. Som initiativtager på ”SommerCamp Social – et mødested for singler” kommer det nu endnu flere til gode.

Hvis du på en af de få lidt lunere sommeraftner på årets SommerCamp i Mariager gik skråt til venstre ud af hovedindgangen fra hallen stod du i SC Social. Straks emmede caféstemningen dig i møde fra det lille hvide telt. Sofaer, hyggelig belysning, caféborde og endda livemusik af og til. Og du skulle ikke være ekstraordinært heldig for at møde Karina der.

Single er et positivord

Hun er nemlig i samarbejde med ledelsen af campen initiativtager på det nye mødested for singler på den voksende SommerCamp.
– Oprindeligt lød målgruppen: Dig som er alene, fraskilt, single, enlig eller enke. Men det blev for tungt og bare ikke godt. Derfor besluttede vi os for at kalde det singler, som også er det positive ord for gruppen udenfor kirkens rammer, skynder Karina sig at pointere.
Hun har lys i øjnene, når hun taler om sit nyfødte hjertebarn. Det er ikke mange år siden, at hun selv var med på Campen for første gang, og som singlemor mærkede hun også udfordringen i at finde sig en plads og et tilhørsforhold mellem de mange kernefamilier.

Har selv mærket ensomheden

– Jeg har oplevet ensomheden, som kan være ekstra tydelig mellem så mange mennesker. Der var søde mennesker, som rakte ud til mig og min søn, men jeg faldt også i snak med andre, som følte sig så ensomme, at de rejste hjem, og det kunne jeg ikke bære, forklarer hun.
Hun tror, at vi som kristne nogle gange kan få så travlt med at være noget for hinanden indenfor vores faste fællesskabskredse, at vi mister øjet for dem, som falder udenfor.

”Du er kristen, du ved det bare ikke!”

Karina har kun været personlig kristen i omkring seks år, men allerede før hun fandt tilhørsforhold i en kirke, var det naturligt for hende at række ud til andre.
– Jeg havde på et tidspunkt lige pludselig adskillige vennepar i dybe kritiske situationer. Men jeg smed, hvad jeg havde i hænderne og det lykkedes mig at træde til med praktisk hjælp, selvom jeg havde et mindre barn selv. Én af mine gode veninder sagde til mig: ”Du er kristen, du ved det bare ikke!” og den sætning satte sig i mit hjerte og fik mig til at opsøge en pinsekirke.
Det var starten på en rejse, som ledte Karina ind i en egentlig kristentro. En rejse, som har ændret hele hendes livstilgang.

Løb frem under lovsang

– Det er en proces at lære at leve ud fra en nyfunden tro. Jeg havde jo allerede levet mange år uden det livsperspektiv, fortæller Karina, som i dag er 47 og har en søn på 11.
Men lige det med at være Jesus’ hænder har altid ligget til hende. Sidste år blev længslen så stærk, at hun under lovsangen på et aftenmøde løb hele vejen op foran for at tale med Jens Kirk, som er leder af Sommercamp.
– Jeg sagde noget i retningen af, at det ikke kan passe, at vi sådan et sted her har så mange ulykkelig og ensomme mennesker. Det er jo ikke det, vi vil. Og han greb den i luften og var helt enig, husker hun.
Det viste sig, at ledelsen var helt klar over udfordringen, men savnede hænderne til at gøre noget ved det.

s3_sc social 3 rystet billede
Responsen på mødestedet for singler ”SC Social” har været overvældende. Karina og teamet har stået med fuldt telt flere gange hver aften.
Ikke et datingtelt

Udfra denne længsel har Team SC Social skabt et telt, hvor man kan møde hinanden, hvis man er alene og single.
– Vi må skabe et rum, hvor alle er velkomne, set og elsket. Derfor laver vi dette sted, hvor man kan møde ligesindede. Det er ikke et datingtelt, men det er nok mest fordommen fra dem, som ikke selv er singler. For os, som er i denne livssituation, handler det helt naturligt mest om at være sammen med andre, som os. At der så ligger en Gudgivet længsel dybt i de fleste mennesker er en anden sag, som vi også tror på sundest kommer ud af venskaber. Og den slags gode venskaber kan måske netop opstå i en forventningsfri atmosfære som her.

”Det her har vi manglet”

Responsen har været overvældende. Karina  og Teamet har stået med fuldt hus hver aften med omkring 50 gæster – og mere er der heller ikke plads til i det lille men hjertevarme telt.
– Jeg smiler, når jeg tænker tilbage på den uge, vi havde i teltet. Vi fik så meget positiv respons på det hele. At indretningen føltes som en rigtig café. At det er så godt, at vi er kommet. At det havde været savnet, forklarer Karina, som har haft besøgende fra 25-årige til næsten 80-årige i teltet.
– Vi vidste jo ikke, om der ville komme tre eller 10 eller 20, forklarer hun. Også for Karina selv, har teltet været en gave.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fik selv opfyldt et behov

– Selvfølgelig har det været en anderledes SommerCamp for mig med sådan et nyt projekt mellem hænderne. Men jeg har også selv fået opfyldt et behov. Jeg har vidst, hvor jeg skulle gå hen og møde andre med ønsket om fællesskab, og det var skønt.
Teamet ønsker også at være med til skabe gode kristne singlefællesskaber mellem SommerCamps.
– Vi har oprettet en lukket Facebookgruppe og en mailgruppe, som vi arbejder videre med, men hvordan formen bliver på det, er endnu uvist – ligesom der endnu ikke er lagt planer for formen på næste års SC Social, slår Karina fast.

Omplantningstid

Mens Karina sætter de afsluttende ord på over telefonen, er hun ved at pakke det 170 m2 hus sammen, hvor hun bor og trække rødderne op for at plante dem til næste etape i sin personlige trosvandring. Jobbet som lærer er allerede sagt op og i løbet af de kommende uger flytter hun og sønnen til Mariager. Der prioriterer Karina at gå på Mariager Højskole for at vokse sig endnu længere ind i den kristne tros sandheder.