Sommeren og den store høst

Af Henri Nissen Ansvarshavende redaktør
Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Forestil dig, at en gammel kristen kvinde i 1968 får et syn af de begivenheder, som sker i vores tid og fremover.

Hun bliver ikke taget alvorligt. Selv en pinseprædikant gemmer hendes profeti af vejen. Og den ligner da heller ikke de lykkeprofetier, som der er så mange af for tiden.

Denne gamle kvinde har set noget, som ikke er lykke… Som er dybt alvorligt og som ender med 3. verdenskrig.
Vi vil hellere høre, at Gud elsker os, selv om vi synder.
Imidlertid gik næsten alt det, hun så, i opfyldelse.
Derfor er der også god grund til at studere resten (læs det her).

Slået ud?

Når vi hører den slags alvorlige budskaber, kan vi godt blive slået ud. Jeg oplevede det selv for mange år siden, da jeg blev præsenteret for en (ganske vist falsk) endetids-profeti. Det slog benene væk under mig. Det var som at få at vide, at man kun havde kort tid tilbage at leve i.

Jeg forsøgte at fortrænge alt om ”de sidste tider”. Jeg var fyldt af frygt og vidste ikke dengang, hvordan jeg skulle forholde mig, så jeg led i næsten 20 år af angst og depression, samtidig med at jeg passede mit arbejde.
Derfor vil jeg gerne hjælpe andre til ikke at falde i dét hul. Så her er nogle tanker om profetier om de sidste tider.

1. Man skal ikke lukke øjnene. – Alt det, man ikke tør se i øjnene, bliver til angst. Face the facts and fear no more. Se kendsgerningerne i øjnene, og frygt ikke mere.

2. Man skal ikke sluge alt. – Ikke alle profetier og prædikener om endetiden er sande. Nogle overdriver og skaber frygt uden grund. Vurdér alting åndeligt – og smid det falske væk.

3. Lyt ikke til spåkoner. – Som barn læste jeg fx i Det Bedste, at Antikrist ville fremstå i 1984. Spåkonen havde spået rigtigt om andre ting. Men det var jo ikke sandt. Spåkoner henter deres viden fra den mørke side. Det var Satans forsøg på at skabe frygt og forvirring.


Artiklen fortsætter efter annoncen:4. Få prioriteringerne i orden. – Tanken om dommedag hjælper os til at vurdere, hvad der er vigtigst, og hvad der ikke betyder noget. Vi dør fra ”kødet”. Vores ambitioner og begær får ikke lov til at styre vore liv. Det falske bliver skrællet af.

5. Omvend dig. – Jesus taler ikke kun om næstekærlighed, hvis du skulle have fået det indtryk. Han forkynder faktisk ret skrapt om, at vi skal omvende os fra det onde, fra synd og lunkenhed. Han vil frelse os af nåde, men han ønsker ikke, at vi skal blive liggende i synd. Ved hans kraft skal vi rejse os. Ethvert menneske har noget. Hvad er dit problem?

6. Hjælp andre. – Engang, da jeg talte med Charles Ndifon om frygt for de sidste tider, sagde han: Bliv involveret i mission! Et mærkeligt svar – men så sandt. De sidste tider er ikke en sørgetid, hvor vi skal grave os ned. Det er den store høsttid, hvor Gud slipper alle nådegaver og tjenester løs for at indhøste så mange, som vil lade sig frelse! Så – go for it!
Når vi fokuserer på at hjælpe andre til tro og et helt nyt liv, kan vi være lykkelige, selv om verden brænder omkring os.


Artiklen fortsætter efter annoncen:7. Frygt ikke. – Selv om fremtiden ser mørk ud, behøver vi ikke at frygte, hvis vi tror på Jesus Kristus. Han som er Herre.
Han vil være med os alle dage indtil verdens ende. Profetier og forkyndelse om de sidste tider skal vække os og forberede os, så vi kan orientere os i forvirringen og ikke sove, når Han kommer igen. Ja, Jesus siger endda, at vi skal løfte hovedet, når vi ser, hvad der begynder at ske. For det er tegn på, at vi snart bliver ”forløst”. De troende bliver bortrykket, før den endelig dom kommer over jorden. – Derfor gælder det om, at få flest mulige af vores venner – og fjender – med på vejen, så de ikke bliver ladt tilbage i kaos.

Dette er den store skønne høsttid.