Børn i Cambodja får hjælp til skolegang

Børn i ingenmandslandet Fjendeskoven i Cambodja får nu en chance for at komme i skole. Foto: Dina Burgdorf Jacobsen.
Børn i ingenmandslandet Fjendeskoven i Cambodja får nu en chance for at komme i skole. Foto: Dina Burgdorf Jacobsen.

Nu kan 60 udsatte børn i Cambodja komme i skole.

En gave fra Lærernes Missionsforening (LMF) giver nu børn i et udsat område mulighed for at lære at læse, skrive og regne.

Hjælp til Fjendeskoven

Missionærparret Annelise og Axel Rye Clausen har været udsendt af Luthersk Mission til Camboja siden 2003. De fortæller, at 500 familier lever uden for samfundet i ”Fjendeskoven”.

Sammen med kirken ”Church of Siem Reap” i Cambodjas tredjestørste by har de danske missionærer arbejdet i Fjendeskoven i en årrække. Her hjælper de lokale børn med basale sundhedsbehov og hygiejne, udgravning af vandreservoirer og uddeling af vandfiltre samt undervisning i kristendom blandt de voksne.

Familierne i Fjendeskoven lever i et ingenmandsland uden for lands lov og ret. Der er hverken skole, politi eller sundhedsklinikker i området, og børnene er analfabeter. De kan nemlig ikke komme i de cambodjanske skoler, fordi de bor i et område, der er karakteriseret som skov.
– Vi er den eneste gruppe uden for området, som de har kontakt til, fortæller Axel Rye Clausen.

Men med gaven fra LMF kan 60 børn nu få skoleundervisning. Nogle uddannede lærere fra en skole uden for Fjendeskoven vil varetage undervisningen to dage om ugen, oplyser Luthersk Mission.