Jazz-musiker udgiver salme-cd

s5_dokyforsMenighedsrådenes Blad bringer et interview med den 47-årige jazzmusiker Chris Minh Doky, som for nylig har udgivet cd’en ”Et barn er født” med sin egen fortolkning af 14 kendte salmer.

Salmerne er noget af det mest danske, der findes. De er vores dna, mener jazzmusikeren. Han har en vietnamesisk far og en dansk mor, som lærte ham fadervor og tog ham med i kirke.

Chris Minh Doky lærte allerede som 6-årig at spille klaver. Han er uddannet musiker på el- og akustisk bas i New York, men bor nu i København. Han har i flere år spillet til jazz-gudstjenester i Københavns Domkirke og betegner sig som troende.

Chris Minh Doky har udvalgt de 14 salmer i samarbejde med tre præster fra Københavns Domprovsti. På cd’en fortolker otte danske sangere, bl.a. Søren Huss, Maria Lucia og Poul Dissing salmer som ”Se nu stiger solen” og ”Dejlig er jorden”.

– Hvis ”Et barn er født” kan være med til at få flere til at holde af salmerne, vil det være en stor ting, siger Christ Minkh Doky til Menighedsrådenes Blad.