Karsten Auerbach udstiller på Galleri Bibelland

’I nærheden’ hedder dette maleri af Karsten Auerbach.
’I nærheden’ hedder dette maleri af Karsten Auerbach.

Der er fernisering på udstilligen den 7. august.

Søndag den 7. august kl. 14-17 er der fernisering på Karsten Auerbachs udstiling på Galleri Bibelland i Børkop.

– Jeg er ikke vokset op med kristendommen, men brugte de fleste af mine teenageår på andre religioner, før jeg som 21-årig blev kristen. Jeg har altid prøvet at bevare denne tilgang, de ”nye øjne”. Prøvet at lade være med at forfalde til det indforståede – også i mit billedsprog.
Jeg har altid haft mere lyst til at skabe NYE symboler for Gud. Fortælle tingene på nye måder, siger Karsten Auerbach.

Billeder som bøn

Karsten Auerbach lader sig inspirere af menneskeskæbner.
– Jeg er nær pårørende til en psykisk syg. Det er forbundet med stor smerte. I nogen tid har jeg givet mig selv lov til at male menneskefigurer som udtrykker lidelse. For nogle uger siden begyndte jeg at lægge guld på disse malerier (i den græske og russiske kristendom er guldet symbol for Evigheden og Guds nærvær).
På en eller anden måde blev det en bøn, der var dybere end ord – at kunne tage de værste og grimmeste følelser med helt ind i dette Nærvær, fortæller han.

Karsten Auerbach
Karsten Auerbach
Sprænger rammer

Karsten Auernbachs værker spænder fra små akvareller til store rumudsmykninger. Han arbejder også med kunstprojekter, hvor helt almindelige mennesker får lov at prøve kræfter med at udtrykke sig i det visuelle sprog.

Han har bl.a. erfaringer fra et job på LEGO, hvor han lærte at gøre ansigter og kroppe levende, selvom klodserne var firkantede. Også gadeteater, ballet og pantomime har givet ham en indre følelse af, hvordan figurerne skal være.

Hans seneste værker er kalligrafiske billeder med inspiration fra Kina. De har været med på udstillinger i Beijing og Kunming. Mange af dem bliver dog revet væk lige så hurtigt, som Karsten kan nå at lave dem!

Udstillingen på Galleri Bibelland kan efter aftale besøges på andre dage end søndag.


Artiklen fortsætter efter annoncen: