Kirke og Medier udfordrer sprogbrugen i danske medier

s5_sprogets magtMediebrugerorganisationen KLF, Kirke og Medier har udgivet bogen ’Sprogets magt. Medier, mennesker og sprog’ i forbindelse med en konference om sprog og kultur på Christiansborg den 16. september.

Medlemmerne af KLF, Kirke og Medier har tidligere i år udtrykt ønske om, at medierne begrænser brugen af bandeord og kraftudtryk. Nu tager mediebrugerorganisationen konsekvensen og starter en offentlig debat om sagen.
I ’Sprogets magt’ kommer ni forskellige debattører til orde. Kultur- og Kirkeminister Bertel Haarder skriver om sproget i kulturen og kulturen i sproget, mens formanden for Modersmål-Selskabet skriver om det danske sprog som en ægte kulturarv.
Teolog og journalist Sørine Godfredsen skriver om ’Bandeord og selvkontrol’, og sprogredaktør på DR Martin Kristiansen har skrevet artiklen ”Hvorfor bander Jeppe også i medierne?
Kirkeministeren deltager i KLF’s konference på Christiansborg sammen med en række sprogeksperter. Konferencen slutter med paneldebat ledet af journalist Kurt Strand. Tilmeldingsfristen er den 2. september.