KRIS har hjulpet misbrugte i 25 år

Counseling Session - EmpathyLandsorganisationen tilbyder terapi til seksuelt misbrugte.

Den 28. august kan Landsorganisationen KRIS (Kristen terapi & Rådgivning for Incestofre & Seksuelt misbrugte) fejre sit 25 års jubilæum. Det sker i Sct. Johannes kirke i Herning.

– Vi får 100-120 henvendelser i KRIS om året enten fra misbrugte eller deres pårørende, fortæller Helene Svendsen, der er områdeleder og terapeut for KRIS i Østjylland. Hun tilføjer, at alle organisationens medarbejdere har en terapeutisk uddannelse, men samtidig har lært at arbejde med forbøn i behandlingsforløbet.

Går længere end andre

KRIS’ særlige tilgang til arbejdet med misbrugsofre er blevet bemærket i det offentlige behandlingssystem, som også henviser brugere til KRIS.
– Jeg har stor respekt for andre terapeuter, så jeg vil ikke sige, at vi på den måde kan noget, de andre ikke kan. Men jeg fik på et tidspunkt denne kommentar: ”I kan gå lidt længere, end vi kan”, fortæller Helene Svendsen.

KRIS har nu 25 års erfaring i arbejdet med misbrugte. Næsten 90 procent af dem, der i årenes løb har henvendt sig til KRIS, er blevet seksuelt misbrugt på en eller anden måde.

Terapi med forbøn

KRIS blev dannet i 1991 med læge Vibeke Møller som primus motor. Sammen med den hollandske præst Teo Van der Weele besluttede hun at danne en forening, som på kristen grund kan give fagligt forsvarlig hjælp til seksuelt misbrugte i Danmark.

I løbet af de 25 år har den hollandske præst mange gange besøgt Danmark for at holde kurser og give undervisning.
KRIS har som kristen organisation en særlig tilgang til arbejdet blandt seksuelt misbrugte.

– Vi har en faglig uddannelse bag os, alle terapeuter i KRIS har fået en rådgiveruddannelse inden terapeut-uddannelsen, som er specielt rettet mod de misbrugte. Vi har også fået en meget grundig og respektfuld undervisning i forbøns-metoden, som er beskrevet i Teo van der Weeles bog ”Kraftfuld fred”, der er udgivet på KRIS’ eget forlag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Terapeutuddannelsen IPSICC (International Psychotherapeutic School in Christian Culture) er målrettet til på en særlig måde at tage vare på de seksuelt misbrugte. Vi har også en terapeut, der er uddannet på Hildebrand Instituttet i Lemvig, så vi er åbne for muligheder og samarbejde med andre, der kan bygge på samme grundlag, forklarer Helene Svendsen.

Base i Herning

KRIS har sit landskontor i Herning og tilbyder hjælp i Århus- og Herning-området. Organisationen har i år modtaget 50.000 kr i støtte fra Hernings ”Paragraf 18 pulje” til socialt arbejde.
Ved jubilæumsfesten taler Karlo Brondbjerg, som er medlem af Herning Byråd for KristenDemokraterne.