Kristusfiguren kan ses fra hele OL-byen

Cristo RedentorDen jødiske bygherre blev kristen, mens han arbejdede med statuen. Den er et af verdens syv moderne vidundere.

Den 38 meter høje statue Cristo Redentor, Kristus Forløseren står på det 710 meter høje Corcovadobjerg i OL-byen Rio de Janeiro i Brasilien.

Kristusfiguren måler 28 meter fra hånd til hånd og er bygget af svensk cement. Statuen blev indviet 1931.

Den brasilianske bygningsingeniør Heitor da Silva Costa fremstillede Kristusfiguren assisteret af den franske billedhugger Paul Landowski.

Brasilianske katolikker finansierede byggeriet, hvis bygherre var den italienske ingeniør Heitor Levy. Det fortælles, at han under arbejdet konverterede fra jødedom til kristendom. Han har også indmuret en flaske i skulpturens hjerte med navne på sine forfædre og slægtninge.

Den 7. juli 2007 blev Kristus Forløseren udnævnt til at være et af den moderne verdens syv underværker. Dermed er den optaget i New Open World Corporation, NOWC, skabt af schweitzeren Bernhard Weber.
I 2013 blev den kåret som vinder af Travellers’ Choice som bedste seværdighed.

Læs om OL + Troen bl.a. om
gladiatorkampe i oldtiden, de kristnes kamp på arenaen, henvisninger til den tids OL i apostlen Paulus’ breve – og om kristne atleter i nyere tid.