OL-historiens kristne atleter

George Foreman som bokser ved OL i 1968.
George Foreman som bokser ved OL i 1968.

Når store sportsstjerner brænder for både medaljer og for Gud – og tør vise det…

Husker du George Foreman? Bokseren, der tabte sin VM-titel til Muhammed Ali i den historiske sværvægtskamp ”The Rumble in the Jungle” i 1974, men som amatørbokser vandt OL-guld ved legene i Mexico City i 1968.

George Foreman, to gange verdensmester i professionel sværvægtsboksning, blev en troende kristen og pastor og i øvrigt en succesrig forretningsmand.

Bokseren er én af mange OL-stjerner, der enten var kristne eller senere blev det. Han har ved talrige lejligheder talt om sin omvendelse, der fandt sted, mens han endnu var aktiv bokser. Det skete i 1977 efter en kamp mod Jimmy Young i Puerto Rico, hvor Foreman i omklædningsrummet bagefter mistede bevidstheden.
Han har senere fortalt, hvordan han havde en nærdødsoplevelse og mærkede en hånd trække sig tilbage til livet.

Michael Chang

Tennisspilleren Michael Chang deltog ved OL i Barcelona 1992, men det var i French Open 1989, han høstede karrierens største triumf. Her besejrede han i kvartfinalen den daværende verdensetter Ivan Lendl, vandt finalen over svenske Stefan Edberg og blev som kun 17-årig den yngste vinder af French Open nogensinde.

Michael Chang er en hengiven kristen. Første gang han offentligt talte om sin tro, var i forbindelse med French Open-triumfen, hvor han sagde: ”Jeg takker min herre, Jesus Kristus, for uden ham er jeg intet”.

I 1999 etablerede Michael Chang og hans familie The Chang Family Foun-dation med det formål at integrere tennis, familie og kristent hjælpearbejde. Han har siden karrierestoppet fokuseret på hjælpearbejde. I 1995 kaldte avisen USA Today ham for ”Most caring athlete” (den mest omsorgsfulde atlet).

Amerikanske Laura Wilkinson deltog i tre olympiske lege og vandt OL-guld i Sydney i 2000 i tårnspring, og senere verdensmesterskabet i samme disciplin.
Amerikanske Laura Wilkinson deltog i tre olympiske lege og vandt OL-guld i Sydney i 2000 i tårnspring, og senere verdensmesterskabet i samme disciplin.
Laura Wilkinson

Amerikanske Laura Wilkinson deltog i tre olympiske lege og vandt OL-guld i Sydney i 2000 i tårnspring, og senere verdensmesterskabet i samme disciplin.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Siden har hun været offentlig speaker for The Revolve Tour, en amerikansk evangelist-organisation rettet mod unge piger, og har etableret programmet 40 Day Journey.

Hun har fortalt, hvordan hun, mens hun stadig var aktiv tårnspringer, kom i krise og en dag stod og fortvivlede i sin egen stue, da hun faldt på knæ og råbte på Gud.

Jeg følte, at jeg var midt i en kæmpe storm, men Gud var lige der hos mig, og han har aldrig forladt mig. Dét er glæde! At vælge Gud, er at vælge glæde, har Laura Wilkinson bl.a. fortalt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kristne atleter i Rio

OL-historien, ikke mindst den amerikanske OL-historie, har mange flere eksempler på sportsfolk, der har brændt for både medaljer og for Gud.

Blandt de største amerikanske OL-navne i Rio, der i interviews har talt åbent om troen på Gud, er bl.a. Allyson Felix, løber, Missy Franklin, svømmer, Gabby Douglas, gymnast, Vincent Hancock, skydning, David Boudia, udspringer, Simone Biles, gymnast, Kevin Durant, basketballspiller, Bubba Watson, golfspiller. Tobin Heath, fodboldspiller, og løberen Trayvon Bromell.

Det er vel også fair at nævne, at Williams-søstrene, Serena og Venus, tennisstjerner og OL-deltagere i Rio, begge er troende – men de bekender sig til Jehovas Vidner.