Rick Warrens bog hjalp OL-legende

Michael Phelps ses her sammen med hustruen Nicole.
Michael Phelps ses her sammen med hustruen Nicole.

Svømmeren Michael Phelps gik i selvmordstanker i sit livs krise.

Den mest vindende OL-atlet i historien, den amerikanske svømmer Michael Phelps, røg for et par år siden i en personlig krise, men blev hjulpet af den kendte amerikanske pastor Rick Warrens bestseller-bog: ”The Purpose Driven Life” (Det Målrettede Liv).

Michael Phelps boltrer sig normalt som en fisk i vandet og har i Rio udbygget sin OL-rekord, der forinden lød på ikke færre end 22 medaljer, heraf 18 af guld.

Men i september 2014 stod han i en identitetskrise, hvor han overvejede, om livet i det hele taget var værd at leve længere. Tidligere var han i pressen blevet afsløret for at ryge marihuana og var to gange på 10 år blevet snuppet for spritkørsel, og han kæmpede med alkoholmisbrug.

Michael Phelps tænkte: ”Hvor mange gange skal jeg kvaje mig? Måske vil verden være bedre uden mig. Jeg tænkte, at det bedste jeg kunne gøre bare var at gøre en ende på mit liv” – ifølge et interview med ESPN Magazine, hvor Phelps også fortalte, at han i en periode isolerede sig i sit Baltimore hjem og ikke spiste og knapt nok sov, mens selvmordstanker blev ved med at plage ham.

dmliv_nyHans kristne ven, NFL-stjernen Ray Lewis, kom til undsætning. Lewis ringede og fik overtalt Phelps til at søge hjælp, og svømmestjernen fik kontakt til et behandlingssted og blev indskrevet med en bog i hånden, som Lewis havde givet ham: ”The Purpose Driven Life”.
Michael Phelps fortalte ESPN Magazine, at bogen ”fik mig til at tro på en kraft større end mig selv, og at der er et formål med mig på jorden”.

I november 2014 tjekkede Michael Phelps ud fra behandlingsstedet, og tre måneder senere friede han til sin kæreste, Nicole Johnson, og i maj sidste år fik parret deres første barn.

OL i Rio er Michael Phelps femte og sidste OL-optræden. Han debuterede som 15-årig ved legene i Sydney tilbage i 2000.
”The Purpose Driven Life” fra 2002 er med over 30 millioner solgte bøger på verdensplan én af de mest solgte kristne bestsellere nogensinde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs også:
Gymnastikdronning Simone tænder lys for Skt. Sebastian
Hvem var atleternes skytshelgen Skt. Sebastian?
Eric nægtede at løbe om søndagen
OL-historiens kristne atleter