Kristen rapper vinder sag mod popstjerne

Rapperen Flame, der optrådte på Å-festival i Sdr. Felding i år, har skabt store overskrifter.

Rapperen Flame, som optrådtepå den store kristne musikfestival i Sdr. Felding, har vundet en sag mod Katy Perry.

Rapperen Flame med det borgerlige navn Marcus Gray er en amerikansk, kristen rapmusiker og hiphopper, som senest optrådte i Danmark på Å-festival i Sdr. Felding i år.

Forleden vandt han ved en domstol i Los Angeles et søgsmål mod den amerikanske popstjerne Katy Perry, som han beskyldte for at have plagieret hans sang ”Joyful Noise”.

Det grundlæggende beat og instrumentelle underlæg i Perrys hit ”Dark Horse” fra 2013 er en næsten tro kopi af hans egen ”Joyful Noise”, mente Flame, hvilket domstolen altså var enig i.

Katy Perry forklarede i retten, at hun aldrig havde hørt Flames sang. Flame sagsøgte sangerinden allerede for fem år siden, men først nu er der faldet en foreløbig afgørelse i sagen (evt. erstatning for brud på de kunstneriske rettigheder afgøres senere).

Sangerinden Katy Perry bedyrer, at hun ikke kender den kristne rapsang.

Teksten i de to sange er dog vidt forskellig. I Flames sang handler det om at bekende sig til den kristne Gud og leve op til Bibelens bestemmelser.

Katy Perrys sang handler om et passioneret kærlighedsdrama uden religiøse referencer – bortset fra en enkel henvisning til den græske kærlighedsgudinde, Afrodite.