Nigeria: 384 kristne dræbt i 2016

Nigerias regering må gøre mere for de kristne i landet, siger pastor Ade Oyesile.
Nigerias regering må gøre mere for de kristne i landet, siger pastor Ade Oyesile.

Antallet af dræbte kristne i Nigeria i årets første syv måneder er allerede på højde med antallet for hele 2015.

Det meste af Nigeria er hærget af den islamistiske terrorgruppe Boko Haram. Men også fulani-hyrder i landet er aktive i den fortsatte massakre mod kristne. Derfor har det kristne forbund af nigerianske amerikanere (CANAN) opfordret Nigerias regering til at gribe ind.

– Uanset hvad forbundsregeringen gør, er det enten for langsomt eller for ubetydeligt i lyset af de mange drab. Regeringen må intensivere indsatsen og tage modige skridt for at give de kristne i landet en følelse af sikkerhed og tilhørsforhold, sagde pastor Ade Oyesile fra CANAN.
Ifølge Christian Post har flere andre humanitære organisationer tilsluttet sig CANANs opfordring til at bringe volden og forfølgensen i Nigeria til ende. Der er mange rapporter om brutale mord, voldtægter og sult i landet, som skyldes Boko Haram.

– De kujonagtige drab på kristne i landet må og skal stoppe. Det mest skuffende er, at disse uprovokerede drab på kristne sker til trods for regeringens fordømmelser, siger Oyesile.