FB-gruppe: ’Bær kors for forfulgte kristne!’

- Bær korset med stolthed, opfordrer teolog Annika Borg.
– Bær korset med stolthed, opfordrer teolog Annika Borg.

Ikke kun i Mellemøsten men i hele verden er kristne under angreb, mener svensk præst.

En nystartet Facebookgruppe i Sverige opfordrer kristne til at bære kors om halsen i solidaritet med forfulgte kristne.

FB-gruppen startede i sidste uge og har allerede fået flere hundrede medlemmer. Folk opfordres til at tage et billede af sig selv med et kors og lægge det op på Facebooksiden #mittkors.

– ”MittKors” vil tage stilling for verdens forfulgte kristne ved at bære korset åbent og med stolthed i hverdagen. Korset er håbets, kærlighedens og nådens tegn og en tavs modstand mod mørke og vold, siger pastor Annika Borg.
Gruppen ”Mittkors” startede efter præstedrabet i Rouen. Den ledes af bloggen Kristen Opinions redaktion, som består af Annika Borg, Johanna Andersson og Helena Adlund, skriver Dagen.se.

– Vor tids barske realiteter er ikke trængt ind i bevidstheden hos de rosévins-sippende borgere i Sverige, mener præsten.

Kristne og jøder angribes

– Hvis nogen før denne sommer havde forstyrret vores idyl og sagt, at en præst havde fået halsen skåret over af islamister, mens han fejrede den hellige messe i en fransk kirke, ville ingen have troet ham. Man ville have anklaget ham for at piske en stemning op, være islamofob eller fremmedfjendsk.

Man forventede heller ikke, at der næsten ville ske et terrorangreb om dagen i Europa i flere uger i juli. Der er foregået folkemord mod kristne i Mellemøsten i flere år. Verdens kristne er under angreb. Men ingen havde ventet, at også Europas kristne skulle være i risikozonen for vold.
I Sverige har der kun været meget få oplysninger i nyhederne om, at også den jødiske minoritet i landet faktisk udsættes for forfølgelse, skriver Annika Borg i en artikel i Sydsvenskan.

En grænse er overskredet

Mange effektive ”dørvogtere” har værnet om idyllen, så folk ikke er blevet medvidende om situationen, mener Annika Borg.
Men med drabet på fader Jacques Hamel i Rouen kan ingen af os føle os så sikre og trygge, som vi var før.
Den situation er dog hverdag for de kristne i Mellemøsten. De har længe forgæves prøvet at råbe Vestens kristne op. De beder os åbne øjnene og se, hvad der foregår hos dem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Nadveren er det kristne sakramente, som fejres til minde om Jesus. Han døde, ofrede sig, for at verden kan leve. Men foran alteret i Rouen er det derimod præsten, der ofres.

Jihadisternes handling gir død til verden, den bekender død, ikke liv. Symbolikken afviser al tvivl om, at der er tale om en blodig krigserklæring rettet mod kristendommen på europæisk jord, fastslår Annika Borg.

Kirkerne burde have ringet

– Alle Sveriges domkirker burde have ringet sidste tirsdag. Men de var tavse. I Malmö ødelagde man dele af en kirke i juni. Det blev behandlet som en hadforbrydelse, for det blev opfattet som rettet mod alle kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er på tide at forstyrre idyllen nu. Det er på tide at vågne op, understreger præsten bag opfordringen til at bære kors.