Amerikansk præst døbte 56 fanger på en weekend

Pastor Derwin Gray fra South Carolina døbte 56 indsatte i et fængsel i Bishopville i løbet af en weekend.
Pastor Derwin Gray fra South Carolina døbte 56 indsatte i et fængsel i Bishopville i løbet af en weekend.

Fængselstjenesten ud fra kirken Transformation Church har på fire år døbt 319 mænd.

– Vi døbte 20 mænd i fængslet i dag, tweetede pastor Gray sidste lørdag. Dagen før havde hans team døbt 36 i Lee Correctional Institution i Bishopville.

Den ledende præst i Transformation Church i South Carolina, Derwin Gray, er tidligere professionel footballspiller for Indianapolis Colts og Carolina Panthers. Sammen med lederen af fængselstjenesten, Ken Lake, har Gray i flere år besøgt mandefængsler, hvor de ser mange indsatte komme til tro og blive døbt.

Frie mænd i fængslet

De 56 mænd blev døbt i dåbsbassinet i kirkerummet. Mange af dem omfavnede bagefter pastor Gray og fortalte glædesstrålende om den frihed og glæde, de havde fundet i troen på Jesus.

– Vi fortæller dem tit, at deres fysiske sted her i fængslet ikke er hele sandheden om dem. De kan være frie i Kristus og de kan brænde for ham, selv om de er bag tremmer. Mange, som ikke er i fængsel, er bundet af afhængighed og oplever ikke frihed, sagde Ken Lake til Christian Post.
Han tilføjer, at fængselstjenesten siden 2012 har døbt 319 mænd.

Ken Lake er leder af fængselstjenesten fra Transformational Church i South Carolina.
Ken Lake er leder af fængselstjenesten fra Transformational Church i South Carolina.
Arbejde i fire fængsler

Transformation Church holder gudstjenester og cellegrupper i fire fængsler i South Carolina.
– Vi ser ikke på mændene ud fra deres fysiske opholdssted. Derimod ser vi på de indsatte ud fra deres åndelige tilhørsforhold til Kristus, understreger kirkens hjemmeside.

Ken Lake fortæller, at der er gudstjenester op til fire gange hver måned i fængslerne. Pastor Gray besøger institutionerne tre gange hvert år bl.a. for at forrette dåb blandt de indsatte.

– Et af målene med fængselstjenesten er at vise de indsatte respekt og værdsættelse, og vi fortsætter efter deres frigivelse. Vi inviterer dem til vores Indian Land og Rock Hill udslusningssteder og opmuntrer dem til at leve efter de fem principper for mønsterbrydning: Tilbedelse, fællesskab, tjeneste for andre, givertjeneste og evangelisering, fortæller Ken Lake.
Transformation Church har siden 2010 været blandt de hurtigst voksende kirker i USA.


Artiklen fortsætter efter annoncen: