Nordkoreas leder forbyder import af ting med korslignende logo

s10_Kim_Jong-Un_Photorealistic-SketchNordkorea har beskyldt USA for at erklære krig efter de seneste økonomiske sanktioner mod lederen, Kim Jong Un. Nu har regimet også forbudt al import af ’korslignende’ ting som fx hårnåle og slips.

– Obama-regeringen havde den frækhed at udfordre DPRK (Nordkorea) som reaktion på deres dårlige position overfor DPRK i den politiske og militære styrkeprøve, sagde generaldirektør Han Song Rol. Han betegnede sanktionerne ”en tredobbelt forbandet kriminel handling og en krigserklæring”.

Nordkorea forbyder import af varer, der har tekster skrevet med koreanske tegn. Det skal hindre import fra Sydkorea. Nu skal grænsekontrollen også sikre sig mod korslignende tegn.

– Hårnåle og slips vil sandsynligvis blive konfiskeret i tolden, sagde en kilde fra Pyongyang til Radio Free Asia. Andre iagttagere mener, at besøgende også kan få konfiskeret deres korssmykker.

Nordkorea topper Åbne Døres liste over lande, hvor kristne forfølges mest. Det er fx forbudt at eje en bibel. Forfølgelsen er så intens, at studerende skal skrive plustegn med nøjagtig lige lange horisontale og vertikale linjer. Hvis den vertikale streg er for lang, kan de nemlig blive anklaget for at have tegnet et kors.