TV-vært rørt over besøg på ”dansk” hospitalsskib

”Min stemme knækker nemt, når jeg fortæller om Mercy Ships”, siger Peter Ingemann. Han er begejstret over den høje standard og de mange ildsjæle, som stiller sig til rådighed for at drive hospitalsskibet. Foto: TV2/Heartland.
”Min stemme knækker nemt, når jeg fortæller om Mercy Ships”, siger Peter Ingemann. Han er begejstret over den høje standard og de mange ildsjæle, som stiller sig til rådighed for at drive hospitalsskibet. Foto: TV2/Heartland.

– Det var min største oplevelse nogensinde, siger Peter Ingemann om besøget på ’Dronning Ingrid.

I forsommeren var Mercy Ships på DRK, men nu kan danskerne igen se den gamle ”Dronning Ingrid” togfærge. Ingen ringere end Peter Ingemann fra TV 2’s populære program ”STØRST” har været om bord på færgen, der nu fungerer som topmoderne hospitalsskib. Det er naturligvis verdens største af sin slags.

Det handler ikke bare om ren nostalgi, gamle togskinner og DSB cafeteria. Det bliver et møde med fremmedartede sygdomme og ikke mindst masser af entusiastiske medarbejdere – også danskere, der arbejder frivilligt for at hjælpe nogle af verdens fattigste og mest udsatte mennesker.

’Min stemme knækker’

”Besøget på hospitalsskibet har være den største oplevelse for mig nogensinde – både personligt og professionelt! Jeg er virkelig imponeret over det meget høje faglige niveau på hospitalsskibet og ikke mindst den empati og medmenneskelighed, som alle de frivillige udviser,” fortæller Peter Ingemann.
”Min stemme knækker nemt, når jeg fortæller om Mercy Ships. Det er så imponerende, at det skib kan fungere alene på basis af økonomisk støtte fra private og folk, der ofrer deres tid og stiller deres faglige kunnen til rådighed i måneder eller år”, siger Peter Ingemann.
Han tilføjer, at mødet med chefkirurgen, der har arbejdet frivilligt i næsten 30 år, er en hel historie for sig. Kirurgen er én blandt de mange, som Peter møder i ”Størst”.

Hvad driver ildsjælene?

I TV 2-programmet, som sendes den 31. august, møder Peter Ingemann en ung afrikansk kvinde, som er plaget af en stor tumor, som sidder i hendes ansigt, og som med tiden kan blive livstruende for hende. Skibets chefkirurg skal fjerne tumoren, og Peter Ingemann er med helt tæt på under operationen.
Han møder også andre patienter og følger skibets personale for at finde ud af, hvad det er, der får dem til at sætte sig selv fuldstændigt til side for at hjælpe andre.

Fra Dronning Ingrid til ’Africa Mercy’

De fleste danskere over 20 år har sejlet med færgen Dronning Ingrid frem til Storebæltsbroen kom i 1997. TV 2-programmet ’Størst’ byder på et gensyn med færgen, der nu sejler under navnet ”Africa Mercy” og drives af organisationen Mercy Ships.

 

Om Mercy Ships:

Mercy Ships arbejder hovedsageligt i Vestafrika og giver gratis operationer til bl.a. børn med medfødte sygdomme som fx læbe-ganespalte og klumpfødder samt unge og voksne med store livstruende svulster, som efterlader deres ansigter deforme.
Mercy Ships er en international humanitær organisation, der blev grundlagt i Schweiz i 1978. Foreningen drives alene ved bidrag fra private donorer samt firmaer og fonde. Alle om bord på skibet arbejder ulønnet.
Mercy Ships Danmark er et ud af 16 landekontorer, der støtter arbejdet om bord på hospitalsskibet ved at støtte økonomisk, rekruttere frivillige og i det hele taget mobilisere ressourcer for at kunne give gratis lægehjælp til verdens fattigste.


Artiklen fortsætter efter annoncen: