Børn skal ikke være i lommen på monstre

Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Aarhus C

Når mobilspillet Pokémon Go lokker deltagere ind på Holocaust-museet i Washington i jagten på monstre, er det udtryk for en afstumpethed og respektløshed, som burde få folk til at tage afstand fra spillet én gang for alle.

Også på kirkegårde strejfer børn og voksne med mobiltelefon rundt som sultne, herreløse hunde. Er det tidens materialisme, der gør mennesker åndeligt sultne, så de søger efter noget, som de ikke ved, hvad er, fordi ingen har fortalt dem, hvor de kan finde, hvad de søger? Det var den engelske forfatter G. K. Chesterton (1874-1936), der sagde: “Efter at menneskene er holdt op med at tro på Gud, tror de ikke på ingenting, men på alting.” Som for eksempel Pokémon. Ordet er en forkortelse af Pocket-monster. Men børn skal ikke være i lommen på monstre.

Pokémon er ren mobil-manipulation. Mennesker skal ikke lade sig tyrannisere af teknologien.
Hvorfor står der i Bibelen: “Lad de små børn komme til mig”?

Og ved de søgende sjæle, der flakker rundt og aflæser mobil`en, at der i Bibelen står: “Søg, og I skal finde…”?