Clintons højre hånd kritiseres for ’teologisk’ forsvar af homo-ægteskaber

Tim Kaine
Tim Kaine

Tim Kaine har misforstået både skabelsesberetningen og syndefaldet, mener radiovært.

Den Demokratiske vicepræsident-kandidat Tim Kaine har for nylig udtalt, at hans katolske tro ikke er i modstrid med accept af homo-ægteskaber.

Under en festtale for The Human Rights Campaign i Washington D.C refererede Kaine til skabelsesberetningen. Han mente ud fra 1. Mosebog kapitel 1, at Bibelen og den kristne tro ikke er i konflikt med de seksuelle minoriteters sag.

Samtidig udtrykte Kaine tillid til, at den katolske kirke vil ændre holdning til homo-ægteskaber.
– Min kirke lærer mig, at der er en skaber, som ser på hele verden, inklusive menneskeheden, og siger, at den er ”såre god”, sagde Tim Kaine.

Mangelfuld teologi

Hans udtalelser bliver imødegået af bl.a. den konservative kristne forfatter og radiovært Dr. Michael Brown. Han skriver i en artikel på Stream.org., at Bibelen siger præcis det modsatte af det, Kaine hævder.
”Min herre, hvis du ønsker at finde støtte for din holdning noget som helst sted i Bibelen, er 1. Mosebog det dårligste sted”, skriver Brown og understreger, at Gud kun skabte to køn.

Han påpeger også, at verdens skabelse, som beskrives i kapitel 1, foregår før syndefaldet.
”Når det gælder Kaines argument med, at Skaberen så alt, inklusive menneskeheden og erklærede det ’såre godt’ – i den forstand at homosekusalitet og biseksualitet mm alt sammen er godt – har han åbenbart glemt, at ’såre godt’ er Guds beskrivelse af skaberværket før faldet, hvor synden kom ind i verden”, skriver Brown.

Hvad mener paven?

Tim Kaine citerede også pave Frans’ udtalelse ”Hvem er jeg, at jeg skulle dømme?” som et udtryk for, at paven accepterer homoseksuel livsstil.

Men det var ikke det, paven talte om, forklarer Brown.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Paven udtalte: ”Hvis nogen er tiltrukket af deres eget køn og ønsker at blive en del af kirken, hvem er jeg da, at jeg skulle dømme?”

Det betyder ikke, at paven accepterer homoseksuel livsstil, understreger Michael Brown.