Ungarn bekæmper kristen-forfølgelser

Der sker også forfølgelse af kristne i Europa, siger premierminister Victor Orban.
Der sker også forfølgelse af kristne i Europa, siger premierminister Victor Orban.

Kristne udgør fire ud af hver fem, som dræbes af religiøse årsager, men EU gør ikke noget for dem. Derfor har Ungarn nu åbnet et kontor for forfulgte kristne.

– I 81 lande verden over bliver kristne forfulgt, og 200 millioner kristne lever i områder, hvor de oplever diskriminering. Millioner af kristne er truet af radikale religiøse ideologier, siger Zoltan Balog, som er Ungarns minister for humanitære forhold og calvinsk præst, til Catholic News Agency.
Ungarns premierminister, Victor Orban, er tidligere blevet kritiseret i EU for sine udtalelser om, at Europa burde fokusere på at hjælpe kristne i stedet for at hjælpe millioner af muslimer ind i Europa.

En kamp mellem EUs elite og EUs kristne

– Hvis vi virkelig vil hjælpe, skulle vi hjælpe, hvor det virkelige problem er. Vi skulle hjælpe de kristne før muslimerne, sagde Orban.Han taler om, at Europa er delt mellem en ”EU-elite” og dem, der som han selv, vil fastholde EUs kristne rødder.

– Den politiske krig om migration er en stor mulighed for begge parter. For EU’s elite er det en stor chance for at ødelægge det Europa, som er baseret på kristendom og nationalitet. De ved, at muslimer aldrig vil stemme for et parti med kristne rødder. Men det er også en stor chance for tilhængere af nationalstater med kristne rødder, mener Victor Orban.

Siden Tyskland i 2015 startede sin åbne-dør-politik, har 1,5 millioner søgt asyl i landet. Mange er rejst via Balkan-ruten, selv om Ungarn har opsat et hegn i syd mod Serbien og Kroatien.

Det nye kontor for kristne flygtninge starter med et budget på 3,35 millioner dollars. Ifølge Zoltan Balog handler det både om at hjælpe forfulgte kristne, skabe international opmærksomhed og koordinere hjælpearbejdet. Beslutningen om det nye kontor blev truffet, efter at ministrene Orban og Balog som de eneste protestanter havde været til privat audiens hos pave Frans i august.

Vil også holde øje med forfølgelse i Europa

Balog og Orban holdt møder med flere kristne ledere i Rom. Blandt dem var den syriske patriark Ignatius Joseph III Younan, den maronitiske patriark Bechara Boutros Rai, den melkitiske ærkebiskop Jean-Clément Jeanbart fra Aleppo, den syrisk-ortodokse patriark Ignatius Aphrem II og bishop Gabriel fra den koptisk-ortodokse kirke.

– Vi er ikke kun interesseret i Mellemøsten, men også i diskriminering og forfølgelse af kristne i resten af verden. Derfor må man forvente, at vi vil holde et vågent øje med de mere diskrete typer forfølgelse (sic), der foregår inden for Europas grænser, siger Zoltan Balog.


Artiklen fortsætter efter annoncen: