Efterårslejr med parkour

KKI lejren i Odder er for børn og unge mellem 9 og 16 år. Fotoet er fra sidste års festaften.
KKI lejren i Odder er for børn og unge mellem 9 og 16 år. Her et glimt fra sidste års lejr.

KKI efterårslejr for børn og unge er en uge med Gud, fællesskab, undervisning og workshops. I år kommer den tidligere elitegymnast Natalia Ivanova for at lede en parkour workshop.

Af Salome Rønne Samuelsen

Igen i år holder KKI efterårslejr på Rudehøj Efterskole i Odder. Fra den 16. til den 21. oktober kan du opleve en lejr, der ønsker at sætte Jesus i centrum.

Temaet for ugen er Gaven og handler om de forskellige gaver, vi hver især har fået fra Gud.

Natalia Ivanova er tidligere elitegymnast og bruger nu parkour i sit arbejde med børn og unge.
Natalia Ivanova er tidligere elitegymnast og bruger nu parkour i sit arbejde med børn og unge.
Parkour workshop med elitegymnast

På lejren er der ti forskellige workshops at vælge imellem.
En hel ny workshop er parkour-workshoppen. Til at lede den kommer en af Danmarks bedste parkour-udøvere, nemlig Natalia Ivanova.
Hun skal lære deltagerne at klatre på beton og hoppe langt fra klods til klods.

Natalia kommer oprindeligt fra Rusland, men flyttede til Danmark i 1996. I Rusland var hun eliteredskabsgymnast. Natalia er uddannet idrætslærer og har også taget en videregående uddannelse på professionshøjskolen METROPOL. Hun blev kristen for to år siden.

Natalia er en del af konsulentvirksomheden Street eXpression. Den består af mentorer, undervisere og specialpædagoger, som aktiverer børn og unge med meningsfulde aktiviteter.

Lidt om de andre workshop

Der er selvfølgelig også andre workshops: ”Teaterskole” er blandt en af de andre muligheder, man kan vælge. Her lærer du om alt fra hvor man står på scenen, til hvordan man fyrer den af til høj musik.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I ”Køkkendysten” skal man – som det siges i navnet – lave mad. Man får selvfølgelig også selv lov til at smage. På køkkendystholdet skal man bage lækre snacks til folk i byen, når deltagerne skal på fremstød sidst på ugen.

Af andre workshops kan nævnes ”Kun for drenge” og ”Kun for piger”. På drengeholdet kommer de til at lave ting ”kun drenge forstår”. Og de kommer til at lave seje tricks og stunts.

I pigegruppen skal man gøre det modsatte af, hvad drengene foretager sig. Pigerne skal lave ”nogle rigtige pigeting” og fx snakke om pigeproblemer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Johan David Olsen har været med på KKI 5 gange. I år skal han med som en af lederne.
Johan David Olsen har været med på KKI 5 gange. I år skal han med som en af lederne.
Fra deltager til leder

Johan David går i 10. klasse og har været med på KKI-lejr 5 gange som deltager. I år skal han for første gang med som leder. Vi har spurgt ham, hvorfor han vil bruge sin ferie med opgaver og ansvar på KKI:

– Jeg er med som leder i år, fordi jeg godt kan lide at se børn og unge lære om deres Gud, og jeg vil gerne være med til at give dem den bedste lejr, de nogensinde har haft. Jeg synes, det er en meget god ferie at være på KKI, for så kan man lære nogle nye at kende, og jeg kan bedst lide at være med til at lave noget fedt for andre i deres ferie. Og det er også meget federe at være leder på en lejr, man selv har været deltager på, end en man ikke kender, siger Johan David.
Får du selv noget ud af, at være leder på KKI?
– Jeg får lov til at lære andre om, hvor stor vores Gud er, og det er nok for mig, at jeg kan hjælpe andre med deres tro til Gud. Jeg får personligt et meget stærkere forhold til Gud, hvis jeg lærer andre om ham, siger Johan David.

KKI er en gren af Ungdom Med Opgave, bare med fokus på børn og unge. KKI står for Kings Kids International.
Du kan læse mere om KKI og lejren i Odder på www.ywam.dk/da, og på streetx.dk kan du se mere om Natalia Ivanova.