EUROCLASS får nu egne lokaler

EUROCLASS er flyttet ind i 3 og 4. etage i højskolebygningen.
EUROCLASS er flyttet ind i 3 og 4. etage i højskolebygningen.

Efter 24 år får efterskolen foden under eget bord.

Den alternative efterskole Euroclass har efter 24 år i lejede bygninger fået foden under eget bord i tredje og fjerde sals højde på Lykkegårdsvej 100.

Der er udsigt til fjorden og Lillebæltsbroen, når staben på den alternative efterskole Euroclass holder møde fremover, og de fleste af elevernes værelser har også udsigt til vandet.

Efter i 24 år at have lejet sig ind på en nedlagt, trelænget gård på Holbergsvej er Euroclass rykket over på den anden side af vejen i højskolebygningen, hvor man på tredje og fjerde sal har købt ca. 900 m2, som nu er nyrenoverede.

På samme matrikel har Kolding Internationale Højskole haft til huse gennem årtier, men nu har højskolen valgt at sælge en tredjedel af bygningsmassen til henholdsvis Kirkeibyen og Efterskolen Kildevæld, som står bag Euroclass.
Kirkeibyen har lejet en del af den store, trefløjede bygning ud til Apostolsk Kirkes Servicecenter og Apostolsk Kirkes Børn og Unge, så i alt fem enheder holder til i den store bygning med den flotte park, der hidtil alene har rummet højskolen.

Mere dynamik

– Det giver en spændende dynamik, siger Peter Hedelund, leder af Euroclass.
– Ansatte fra de fem enheder samt elever fra høj- og efterskole spiser fx sammen i højskolens spisesal, og vi trækker også på hinandens undervisere og gæstetalere, ligesom vi har fælles samlinger og ledermøder.

– Ved at flytte herover har vi tillige fået skabt et miljø, hvor vores elever får mulighed for at mingle med eleverne fra Kolding Internationale Højskole og omvendt, og der er masser af fællesmiljøer, hvor de to elevgrupper kan møde hinanden: Hyggerum med bordfodbold og billard, sportshal, fitnessrum, musiklokaler, mødelokaler m.m., forklarer Peter Hedelund.

Næste år kan Euroclass fejre 25-års-jubilæum, og det glæder Peter Hedelund sig til.
– Planen er at holde et festligt åbent hus-arrangement på Lykkegårdsvej 100, fortæller han og fortsætter:
– Det bliver skønt som Euroclass at kunne gøre det i en bygning, som vi selv ejer.
Men allerede d. 25. september kl 13-17 slår Euroclass dørene op på Efterskolernes dag og inviterer til en rundvisning i deres nye og lækre faciliteter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alternativ 10. klasse

Euroclass har ca. 30 elever og er et alternativt 10. skoleår, hvor man bruger ni af de 42 skoleuger på udlandsrejser: tre uger i Europa i løbet af efteråret og de resterende seks uger i foråret – her går turen til Afrika, Asien og Sydamerika. Eleverne deles op i mindre teams, som så rejser til hver sin destination.

På destinationerne besøger eleverne bl.a. slumkvarterer, børnehjem, hospitaler og fængsler, hvor de bl.a. optræder med indøvede dansenumre og dramastykker. Derudover er de med til at uddele nødhjælp, som de selv har samlet penge ind til hos deres bagland i Danmark.

Læs andre artikler om efterskolerne i uge 37 – 2016


Artiklen fortsætter efter annoncen: