’Evangeliets Gyldne Sange’ på stor turné

Seniorkoret Evangeliets Gyldne Sange holder koncert i Grindsted den 6. oktober. Dagen efter er der koncert i Christiansfeld.
Seniorkoret Evangeliets Gyldne Sange holder koncert i Grindsted den 6. oktober. Dagen efter er der koncert i Christiansfeld.

Seniorkoret ”Evangeliets Gyldne Sange (EGS)” fra Nordjylland har netop holdt en vellykket koncertturné til Bergen. De næste koncerter foregår i hhv. Grindsted og Christiansfeld.

Koret, der består af 25 modne mennesker fra forskellige kirker, synger de gamle vækkelsessange, som før i tiden blev sunget i kirker og missionshuse over hele Norden.
EGS’ sange ledsages af klaver, violiner, guitarer, harmonikaer, banjo, trompet og saxofon.

God modtagelse i Norge

Koret medvirkede i fire forskellige kirker på turen til Bergen. Både sange og musikstil vakte begejstring, og folk gav udtryk for, at sangene var til både opmuntring og trøst.

Koncerterne med titlen ”Mindes du sangen” indeholder korsang, duetter, soloer, mandskor og instrumentalnumre. Men tilhørerne får også lov til at synge med.

Mange har været med til EGS’ aftener i kirker i Nordjylland. Koret holder liv i de gamle, elskede sange, som var en væsentlig del af den kristne kultur for blot få år siden, og som stadig ligger på rygmarven hos mange kristne.

Om korset og himlen

– Sangene er enkle med et klart budskab. De handler i det store og hele om ”korset” og ”himlen”. Melodierne er iørefaldne og sangbare, og det er vores erfaring, at tilhørerne ganske enkelt ikke kan lade være med at synge med, siger korets leder, Bent Andersen fra Brønderslev.

Koret har tidligere år været på en række koncertturnéer i både Danmark og Norge, ligesom der har været arrangeret vellykkede ture til Færøerne og Rumænien, hvor mange menigheder er blevet opmuntret af besøget.

De næste koncerter foregår i Vestermarkskirken, Grindsted d. 6. okt. kl. 14.30 og i ”Søstrehuset” i Christiansfeld d. 7. okt. kl. 19.
Man kan holde sig orienteret om korets koncerter via hjemmesiden, hvor der også er oplysninger om udgivelser af CD’er og DVD.


Artiklen fortsætter efter annoncen: