Forskning: Homoseksualitet er ikke medfødt

I puberteten kan unge sagtens have følelser for personer af deres eget køn, uden at de derfor nødvendigvis bliver homoseksuelle som voksne.
I puberteten kan unge sagtens have følelser for personer af deres eget køn, uden at de derfor nødvendigvis bliver homoseksuelle som voksne.

Studier i sociale forhold, psykologi og biologi afkræfter den udbredte antagelse, at nogle mennesker er født som homoseksuelle.

Biostatistiker Lawrence Mayer og psykiater Paul McHugh fra Johns Hopkins University i Maryland har sammenlignet over 200 godkendte studier inden for socialvidenskab, psykologi og biologi.

De to forskere konkluderer, at både befolkningen som helhed og lovgiverne tager fejl, når det gælder homoseksualitet.
Deres 143 siders konklusion præsenteres nu i magasinet The New Atlantis.
Mayer og McHugh fandt ingen tvingende beviser på, at seksuel orientering er medfødt. Derimod fandt de mindre forskelle i hjernens struktur og funktion hos hhv hetero- og homoseksuelle. Men de kan ikke afgøre, om forskellene er medfødte eller derimod resultatet af påvirkninger fra miljøet og psykologiske faktorer.

Tidligere præsidentkandidat Dr. Ben Carson blev tvunget til at undskylde, da han sidste år udtalte, at homoseksualitet er et valg. Nu viser tværfaglige studier, at homoseksualititet alligevel ikke er medfødt.

WORLD News Service har netop offentliggjort den nyeste forskning på området.
Biostatistiker Lawrence Mayer og psykiater Paul McHugh fra Johns Hopkins University i Maryland har sammenlignet over 200 godkendte studier inden for socialvidenskab, psykologi og biologi.

De to forskere konkluderer, at både befolkningen som helhed og lovgiverne tager fejl, når det gælder homoseksualitet. Deres 143 siders konklusion præsenteres nu i magasinet The New Atlantis.

Lawrence Mayer og Paul McHughs nye forskning præsenteres i tidsskriftet The New Atlantis, som beskæftiger sig med sociale, etiske, politiske og lovgivningsmæssige aspekter ved moderne videnskab og teknologi.
Lawrence Mayer og Paul McHughs nye forskning præsenteres i tidsskriftet The New Atlantis, som beskæftiger sig med sociale, etiske, politiske og lovgivningsmæssige aspekter ved moderne videnskab og teknologi.
Orientering ændrer sig

Mayer og McHugh fandt ingen tvingende beviser på, at seksuel orientering er medfødt. Derimod fandt de mindre forskelle i hjernens struktur og funktion hos hhv hetero- og homoseksuelle. Men de kan ikke afgøre, om forskellene er medfødte eller derimod resultatet af påvirkninger fra miljøet og psykologiske faktorer.

Derfor er konklusionen, at der ikke findes videnskabeligt belæg for påstanden om, at seksuel orientering er noget medfødt.
Forskerne konkluderede også, at homofile teenagere ikke er tvunget til at leve resten af livet som homoseksuelle. Forløbsundersøgelser af teenagere viser, at deres seksualitet ofte ændres over tid.
En undersøgelse fandt, at 80 procent af de unge mænd, der havde omtalt homofile følelser som teenagere, ikke gjorde det som voksne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Psykiske problemer relateret til kønsidentitet

Sammenlignet med heteroseksuelle har ikke-heteroseksuelle en højere risiko for en række psykiske og fysiske lidelser som angst, misbrug og vold i parforholdet. De har også en fordoblet risiko for depression og selvmord.

Blandt transkønnede er selvmordsraten hele 41 procent eller 10 gange højere end i resten af befolkningen.
Forkæmpere for seksuelle minoriteter forklarer helbredsproblemerne som en konsekvens af diskrimination.
Men Mayer og McHugh mener ikke, at de sociale faktorer forklarer alle problemerne.

De ser en vigtig sammenhæng mellem seksuel vold i barndommen og senere ikke-heteroseksuel orientering. Denne faktor kan i sig selv bidrage til den øgede risiko for pyskiske og fysiske lidelser, mener Mayer og McHugh.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Født i en forkert krop?

Forskningen bekræfter ikke tanken om, at en person kan være ”fanget i en forkert krop”, så en mand fx kan være født i en kvindes krop eller omvendt.
Studier af hjernestrukturer hos transkønnede sammenlignet med ikke-transkønnede påviser ikke nogen neurologisk basis for transkønnethed.

”Videnskabelige beviser understreger samstemmende og entydigt, at en fysisk og udviklingsmæssigt normal dreng eller pige er præcis, hvad han eller hun ser ud til at være ved fødslen”, skriver forskerne.

Samtidig er der ikke noget, der tyder på, at kønsskifte-operationer forbedrer folks psykiske helbred. En undersøgelse viser, at kønsopererede har en selvmordsrisiko, som er 19 gange højere end andres.

Børns identitetskriser varer ikke ved

De fleste børn, som oplever problemer med deres kønsidentitet, vil ’vokse fra dem’ igen. Mayer og McHugh er bekymrede over den medicinske behandling med ”puberty blockers” og hormonbehandlinger, som ofte bliver tilbudt de helt unge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi er foruroliget og bekymrede over de store indgreb og manglen på mulighed for at fortryde. De ting bliver diskuteret offentligt og bruges til børn, skriver forskerne.

Mayer og McHugh konkluderer, at der stadig er mange uafklarede spørgsmål om homoseksualitet, og at der er brug for endnu mere forskning på området.

Går imod tidens trends

De nye forskningsresultater har fået bl.a. the American Academy of Pediatrics (AAP) til at protestere. AAP går ind for den samme type medicinsk behandling, som man bruger i The World Professional Association for Transgender Health. Denne forening bekræfter børn i deres tvivl om egen kønsidentitet og forsinker deres pubertet med hormonbehandlinger.

Til nyhedsmediet The Daily Beast, som har kritiseret den nye forskning som ”anti-LGBT” (homofobisk) svarer McHugh, at han er mindre optaget af politik og popularitet end af videnskabelige fakta.

– Jeg tror, det udspringer af folks forståelse af, hvad videnskaben siger, og hvad den ikke siger. Det er ikke første gang, at jeg er gået imod traditionerne. Og i disse spørgsmål må jeg sige, at de ikke har lægefaglig begrundelse for deres påstande, understreger Paul McHugh.