Katolsk eksorcist bag 160.000 dæmon-uddrivelser død i Rom

- Satan ønsker mest af alt, at folk ikke tror, han findes, sagde den nu afdøde fader Amorth.
– Satan ønsker mest af alt, at folk ikke tror, han findes, sagde den nu afdøde fader Amorth.

Den katolske kirkes ledende eksorcist, Fader Gabriele Amorth, er død på et hospital i Rom i en alder af 91 år.

Fader Amorth, som fik sit særlige kald som eksorcist for Roms Stift i 1985, døde af en lungelidelse efter nogle ugers indlæggelse.
– At praktisere yoga og læse Harry Potter kan føre ondt med sig. De ser måske begge uskyldige ud, men de har begge med magi at gøre, og det fører til det onde, advarede Fader Amorth. ”Satan er altid skjult, og han ønsker mest af alt, at folk ikke tror, han findes…Han studerer hver enkelt af os for at finde vores tendenser i forhold til godt og ondt, og så frister han os”, fastslog Amorth.

Han mente også, at Stalin og Hitler var besat af Satan – ligesom IS er det i vor tid. Og sex-skandalerne i den katolske kirke er et tegn på at Satan – og Antikrist – også er levende og aktiv i Vatikanet.

– Han kan holde sig gemt, tale forskellige sprog, endda virke sympatisk. Somme tider gør han nar af mig. Men jeg elsker mit arbejde.Eksorcisten har én altoverskyggende pligt: at sætte mennesker fri af frygten for djævelen, fastslog Fader Amorth.