Kristen landsby i Irak befriet fra IS

Efter to år under Islamisk Stats kontrol har assyriske kristne styrker i sidste uge befriet landsbyen Badaneh på Nineveh-sletten.

ChristianToday.com oplyser, at Badaneh, som er blevet kaldt en ”traditionel kristen landsby”, blev befriet fra IS af gruppen The Nineveh Plain Protection Units (NPU). De oplyser selv, at befrielsen skete med støtte fra den internationale koalition.
Nogle kritikere hævder, at der ikke er tale om en egentlig kristen milits, da alle kristne er fordrevet fra området eller lever i fattigdom og forfølgelse.

– Der findes ikke nogen ”kristen milits”, bare nogle politiske grupper og fattige mennesker, som har desperat brug for løn, siger Patriarch Louis Raphael I Sako. “De eneste kristne, der er tilbage i Irak er de fattige og dem i middelklassen. Og blandt dem er der 100.000 fordrevne.”
Derimod har The Assyrian Confederation of Europe erklæret, at NPU er ”officielt anerkendt og støttet af Iraks regering”.