Gaza-kontor lukker

s10_worldvisionDen kristne nødhjælpsorganisation World Vision har fyret 120 ansatte og lukket sin afdeling i Gaza, efter at lederen er blevet anklaget for at have sendt millioner af dollars til terrorgruppen Hamas.

World Vision regner dog med at genansætte nogle af medarbejderne, efter at krisen er overstået.
Israelske sikkerhedstyrker arresterede Mohammed El Halabi den 15. juni. Han er sigtet for at have sendt et tocifret millionbeløb til Hamas i løbet af de seneste år. En unavngiven senior officer fra Shin Beth har oplyst, at Hamas rekrutterede Halabi allerede for 12 år siden med instrukser om at infiltrere World Vision. Da Halabi i 2010 blev leder af Gaza-afdelingen, begyndte han at sende omkring 60 procent af årsbudgettet til terrorgruppen.

Anklagerne har nu fået World Vision til at suspendere alle sine projekter i Gaza, og organisationen har mistet to af sine største internationale donorer. Shin Beth hævder, at Hamas har brugt pengene til indkøb af våben og til at udgrave de tuneller under grænsen, som palæstinenserne vil bruge til angreb inde i Israel.
Nu diskuterer Shin Beth og World Vision, hvor mange penge der egentlig er blevet omdirigeret til Hamas via Halabi.