Luthersk netværk fejrer kirkefest og 10 års jubilæum

Temaet for kirkefesten i Skjern er ”Kirken ud over kanten”
Temaet for kirkefesten i Skjern er ”Kirken ud over kanten”

Evangelisk Luthersk Netværk fejrer jubilæet i Skjern den 1. oktober.

Evangelisk Luthersk Netværk startede som en modrøst til alt det uklare og usande i folkekirken. Netværket fejrer sit 10 års jubilæum med kirkefest den 1. oktober i Skjern Kulturcenter.

ELN blev oprettet med ønsket om, at lutherske organisationer og kirker i højere grad skulle inspirere og støtte hinanden i at være kirke i mission. Både dengang og nu er der tale om en ’kirkelig nødsituation’, mener ELN.

Kirkefest i Skjern

ELN’s kirkefest er for enhver, som er optaget af kirkens nutid og fremtid. Temaet er “Kirken ud over kanten”. Evangeliet skal bringes ud over kanten af prædikestol og kristne fællesskaber. For Danmark har brug for at høre et fuldtonende bibelsk evangelium.
Men temaet hentyder også til, at folkekirken er på vej ud over kanten – væk fra klassisk bibelsk kristendom. Derfor vil ELN med kirkefesten inspirere og udruste til at være kirke på bibelsk grund.

”Hvor blev vækkelsen af? er emnet for et foredrag ved dr.theol. og professor i kirkehistorie Kurt E. Larsen.
”Hvor blev vækkelsen af? er emnet for et foredrag ved dr.theol. og professor i kirkehistorie Kurt E. Larsen.

Programmet byder på foredrag ved dr.theol. Kurt E. Larsen fra Menighedsfakultetet med emnet: ”Hvor blev vækkelsen af?” Efter frokosten er der bibelreflektion ved rektor og pastoral vejleder Børge Haahr Andersen med emnet: ”Du derimod” ud fra 2. Tim 3,10-4,5.
Herefter vil frimenighedspræst i Skjern Bykirke, Jens Lomborg, tale om ”Menighed og vækkelse”.
I løbet af dagen vil der være tid til lovsang samt samtale og bøn ved bordene.

Der bliver også en panelsamtale om ”Hvad er de tre vigtigste udfordringer for kirken i dag?” med oplæg ved Andreas Ipsen, præst i Tarm frimenighed, Sebastian Olesen, studerende, og Simon Olesen, sognepræst i Borris.

De tre vil se på den svindende bibelbrug og bibelkendskab i kirken. Samtidig er der en fremmedhed i forholdet mellem kirken og resten af samfundet. Kirken har altså udfordringer både udenfor og indenfor dens mure. Vækkelse bliver plantet af Gud, men vi kan give en kommende vækkelse de bedst mulige vækstbetingelser.
Kirkefesten slutter med gudstjeneste ved Jens Lomborg og Henrik Højlund.

ELN gennem 10 år
• Samarbejdet mellem kristne organisationer og kirker er øget.
• ELN har i dag 1750 personlige medlemmer, som gennem deres medlemskab støtter ELN økonomisk og samtidig viser, at de bakker op om ELNs vision.
• ELN har to halvtidsansatte, en landssekretær og en menighedsinspirator.
• ELN har siden starten været meget synlig i medierne og har udfordret kirkefolk både åndeligt og teologisk.
• Fra starten har ELN tilbudt åndelig vejledning for præster, ledere og menigheder. Cirka 50 præster og menigheder er med i dette arbejde. Rektor Børge Haahr Andersen er Pastoral vejleder.
• I 2012 oprettede ELN et menighedsnetværk, hvor 31 menigheder inspirerer hinanden og efter behov har fælles arrangementer.
• På Hjallerup bibelcamping er der hvert år en Menighedscamp, som ELN har været med til at oprette. I år deltog 7-800.


Artiklen fortsætter efter annoncen: