Tusindvis af flygtninge i Tyskland bliver døbt

Af Iben Thranholm Cand. teol. og journalist. Samfundsdebattør.
Iben Thranholm, Cand. teol., journalist og samfundsdebattør

Mere end 3.500 muslimske flygtninge har omvendt sig til kristendommen og er blevet døbt i Tyskland indenfor de sidste to år viser en ny undersøgelse. Det skriver det engelske magasin Christianity Today.

Tyske kirker fortæller, at mange af de flygtninge, som bliver døbt, allerede har omvendt sig til kristendommen i deres hjemlande som Irak, Syrien og særligt Iran, men har levet i frygt for at blive myrdet, hvis de tilkendegav deres nye tro. Men så snart de var i stand til at flygte og finde sikkerhed i Tyskland, kunne de frit leve efter deres tro og blive døbt.
Over 2.500 flygtninge er blevet døbt i evangeliske frikirker og over 1000 i pinsekirker.

Som det også har været tilfældet herhjemme, har kritiske røster hævdet, at flygtningene kun konverterer og bliver døbt for at forbedre deres chancer for at opnå asyl, men de tyske præster, som er med i undersøgelsen foretaget af den tyske evangeliske organisation Idea, afviser, at flygtninge bliver døbt af opportunis-tiske grunde.

Den protestantiske kirke i Hesse og Nassau har døbt op mod 200 flygtninge siden 2015 og udtaler i Idea i forbindelse med undersøgelsen: ”Det er ikke et masse-fænomen, men det sker.”
Det er tankevækkende, at mange flygtninge allerede er kristne, når de kommer, og at de har mødt kristentroen i deres egne hjemlande og ikke nødvendigvis i Europa. Det er til gengæld et nyt fænomen, som er værd at interessere sig for.

Kristendommen har stor fremgang i de områder, hvor kristne er allermest forfulgt og er blevet brutalt myrdet de seneste år. Der meldes om en nærmest eksplosiv vækst af muslimer, der konverterer i muslimske lande i disse år. Det er dog svært at få nøjagtige tal, da mange konvertitter endnu må leve i det skjulte. Et af de store mysterier i kristendommen er, at det gang på gang har vist sig, at troen og kirken vokser mest i modgang. Når mennesker er villige til at ofre noget, blomstrer troen.