Rektor på DBI fylder 60

s2_Børge Haahr AndersenRektor på Dansk Bibel-Institut, cand.teol. Børge Haahr Andersen fylder 60 år den 5. september.

Børge Haahr Andersen er uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet i 1986 og var selv aktiv bruger af det bibeltro institut i studietiden. Fra 1987-1992 var han rejsesekretær i Kristeligt Forbund for Studerende og sognepræst ved Emdrup Kirke 1992-2005. Siden september 2005 har Børge Haahr Andersen været rektor for Dansk Bibel-Institut. Han underviser selv i bl.a. Ny Testamente og Praktisk Teologi. Siden 2012 har han været pastoral vejleder i Evangelisk Luthersk Netværk (ELN).

Børge Haahr Andersen har skrevet en række bøger, bl.a. tre ”paradisbøger”, hvoraf den sidste, ”Duften af Edens have” udkom i juni i år. Her fortæller han med lune om liv og tro ud fra erindringer om opvæksten på en gård i Vestjylland og de senere år på stenbroen.
Han har i årenes løb haft en række tillidshverv, bl.a. som medlem af KFS’ landsledelse, medlem af Evangelisk Luthersk Samråd i Storkøbenhavn, medlem af DBI’s styrelse og medlem af styregruppen for ELN i Danmark siden 2005.

Sammen med hustruen Mette har Børge Haahr Andersen arrangeret parkurser inden for Prevention and Relationship Enhancement Program (PREP). Mette og Børge har fire voksne børn.
Fødselsdagen fejres med festforelæsning ved sognepræst og formand for ELN, Henrik Højlund og receptionsmiddag på DBI.