Skovsgaard stopper som biskop

Steen Skovsgaard vil skrive en ph.d. om de sidste tider og dommedag i kristendommen og islam.
Steen Skovsgaard vil skrive en ph.d. om de sidste tider og dommedag i kristendommen og islam.

Biskop Steen Skovsgaard vil fratræde sin stilling som biskop pr. 1. august 2017 for at skrive en ph.d. Han har været biskop i Lolland-Falsters Stift siden 2005.

Selv siger han om baggrunden for beslutningen:
– Jeg er bestemt ikke træt af arbejdet, tværtimod. Det er et fantastisk job, og Lolland-Falsters Stift er landets bedste stift. Her sker så meget godt og positivt. Der er så mange – også nye – engagerede og dygtige præster og medarbejdere, og vi er inde i en kolossal udvikling på mange områder. Jeg har dog hele tiden vidst, at jeg ikke ville fortsætte med at være biskop, til jeg blev 70 år, og det er som bekendt vigtigt at stoppe, mens legen er god.

Islam og kristendom

– Jeg har fået tilsagn fra Kirkeministeriet, der gør det muligt at søge ind på Aarhus Universitet som ph.d.-studerende fra september 2017. Her vil jeg få lejlighed til at studere eet af de, efter min mening, helt store, brændende og forsømte spørgsmål, nemlig: De sidste tider og dommedag – i islam og kristendommen. Mit mål er at lave et sammenlignende studie af, hvad vi venter og håber på som henholdsvis kristne og muslimer, fortæller Steen Skovsgaard.

Han har tidligere beskæftiget sig med religionsmødet og skrevet flere bøger om islam og kristendom. Dette emneområde skal han nu med Peter Lodberg som hovedvejleder fordybe sig endnu mere i.