Vores virkelighed er større

Af Henri Nissen Ansvarshavende redaktør
Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

I sidste uge kom vi til at lægge falske billeder fra nettet på en kronik af Karsten Pultz om kæmper i den tro, at billederne var med i den bog, han omtalte.

Vi fjernede naturligvis straks de manipulerede billeder fra nettet og beklagede fejlen. Den slags fejl giver jo skeptikerne alle kort på hånden. Så behøver de ikke forholde sig til selve sagen: At der findes mange beretninger om kæmpeskelletter.

Det er blevet en meget fremmed tanke for os moderne mennesker. For vi er i skolen og gennem medierne blevet indoktrineret med evolutionsteoriens påstande om, at alt er udviklet gennem millioner af år fra det simple til det mere avancerede. Derfor forestiller vi os, at vores forfædre var lavere, primitive køllesvingende halvaber.
Bibelen fortæller en anden historie.

Fra fuldkommenhed til fald

Her blev mennesket skabt fuldkomment af en intelligent skaber. Vi var ikke en tilfældighed, og der er en mening med livet.
Men herefter gik det nedad bakke. Først med syndefaldet, hvor mennesket mistede sin uskyld og kom i det ondes vold.

De første ti generationer levede stadig meget længe. De var muligvis også klogere – og større. 1. Mosebog 6,4 nævner, at ”dengang var der kæmper på jorden”. Skelletterne kan stamme helt fra den tid. (Men også sidenhen slog kæmpe-genet igennem med bl.a. Davids fjende Goliat fra Gat, der beskrives som næsten 3 meter høj.)

Men ondskaben tog til, og Skaberen udryddede de første mennesker med syndfloden ca. 3.000 år før Kristus.
Kun en enkelt familie fik lov at starte forfra. Noah og Naama og deres tre sønner og svigerdøtre blev stamfædre til alle mennesker. Det benægtede ”videnskaben” tidligere, men moderne DNA-forskning tyder nu på, at vi alle kan føres tilbage til to personer for ca. 6.000 år siden.

Samtidig med syndfloden skete der en markant klimaændring, efter at ”hvælvingen” udenom jorden, som Bibelen nævner, forsvandt. Det betød en væsentligt lavere levealder. Man kan følge, at den falder generation for generation i Gamle Testamente.

Herefter gav Gud mennesket nogle leveregler gennem bl.a. De 10 Bud til Moses og advarsler gennem profeterne.
Men aldrig kommunikerede Gud så dominerende, at mennesket ikke havde et frit valg til enten at tro på Gud og følge hans vilje – eller at følge sine egne idéer og evt. vælge det onde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selv om vi også i dag oplever mange overnaturlige mirakler og tegn, er der altid plads til at tvivle. At tro kræver stadig vores personlige valg og overgivelse.

Det er uklogt at afvise beretninger om kæmper og kæmpe-skelletter, blot fordi de ikke passer ind i evolutionsteorien. Hvis de findes, så findes de, uanset teorierne. Så lad os da få skelletterne ud af museumsskabet, hvis de findes.

På den anden side, skal vi passe på ikke at falde for forfalskninger og konspirationsteorier, som nemt skaber forvirring.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Plads til det hele

Det væsentlige er, at vores virkelighed som kristne er større og rigere end den kolde og gudsforladte materialisme.

Det bibelske verdensbillede tager det hele med. Her har vi både det materialistiske – det synlige og målelige – og det, som vi ikke kan måle og veje. Her er mennesket ikke blot en kemisk maskinkrop, men ethvert menneske har også en udødelig sjæl – og en ånd, der kan kommunikere med Gud selv.