Blå Kors Genbrug åbner i Odense

Blå Kors Genbrug åbner en ny stor butik på Magnoliavej 7 i Odense SV mandag 31. oktober 2016 ved siden af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik.

Blå Kors har de seneste år flere steder åbnet genbrugsbutik klods op ad andre genbrugsforretninger. På Magnoliavej i Dyrup, sydvest for Odense, kan odenseanere også snart handle i to store genbrugsbutikker på samme shoppingtur.

Den nye Blå Kors Genbrug har en ca. 1000 kvadratmeter stor butik med både møbler, ting og tøj. Og placeringen ved siden af en konkurrent kan vise sig at blive en fordel for begge parter.

– Vi oplever faktisk, at vi trækker kunder til hinanden. Det man ikke finder i den ene butik, kan man måske finde i den anden. På den måde er det en win-win-situation for både kunder og butikker, siger Jytte Jensen, der er chef for Blå Kors Genbrug.

Også i Folkekirkens Nødhjælp ser man positivt på den nye nabo. ”Vi er kollegaer og ønsker alt det bedste for vores nye naboer”, siger medarbejderne. Af de to genbrugsbutikker er det kun Blå Kors Genbrug, der har plads til en tøjafdeling.

Opbygningen af den nye genbrugsbutik er sket med hjælp fra lokale håndværkere og en god flok frivillige, bl.a. Blå Kors’ håndværkerteam Det Blå Sjak.