Danske kirkeklokker ringede ikke for Aleppos dræbte

500 kirker, blandt dem norske og finske lutherske kirker, holdt ’sjæleringning’ for Aleppos dræbte den 24. oktober.
500 kirker, blandt dem norske og finske lutherske kirker, holdt ’sjæleringning’ for Aleppos dræbte den 24. oktober.

– Vi kan ikke ringe med kirkeklokkerne hver gang, der sker overgreb ude i verden, siger formanden for Folkekirkens Mellemkirkelige Råd som forklaring på, at danske kirkeklokker ikke ringede for Aleppos ofre i mandags.

Kampagnen #BellsForAleppo fik over 500 kirker verden over til at mindes de dræbte i den syriske by ved at ringe med klokkerne på FN-dagen d. 24. oktober. Men det skete ikke i Danmark. ”Vi skal være omhyggelige med ikke at devaluere begrebet ved at ringe i tide og utide”, forklarer Mogens Mogensen til JP.

Ifølge ChristianToday.com ville kirkerne i mange lande minde deres befolkninger om, at omkring 275.000 stadig er fanget i Aleppo, hvor syriske regeringstropper kæmper mod oprørerne. Tusinder har mistet livet, og mange ligger begravet i byens ruiner.
I den lutherske Kallio kirke i Helsinki, Finland, valgte man at gå med i kampagnen allerede den 12. oktober.

– Efter at have læst nyhederne fra Aleppo den dag, besluttede vi at ringe med begravelsesklokkerne kl. 17 for at mindes de døde. Først bad jeg nogle få lokale kirker om at være med, fortæller pastor Teemu Laajasalo.
Kirker i USA, Australien og Europa deltog i aktionen.

– Vi kan alle se ødelæggelserne i Aleppo, men vi føler os magtesløse, når det gælder at hjælpe, fordi situationen er så kompleks. Nu vil vi lade høre fra os gennem klokkerne, så det må give håb om en bedre fremtid, tilføjer pastor Laajasalo.