Fader Hamels kirke genindviet

Den myrdede F. Jacques Hamel skal nu helgenkåres.
Den myrdede F. Jacques Hamel skal nu helgenkåres.

Den franske kirke, hvor den 85-årige fader Jacques Hamel i juli blev myrdet af islamister under en gudstjeneste, er nu taget i brug igen.

Den 26. juli brød to unge islamister ind i kirken under en stille hverdagsgudstjeneste i Saint-Etienne-du-Rouvray. De sårede en mandlig kirkegænger og tvang ham til at filme, mens de skar halsen over på præsten. Terroristerne prøvede også at bruge nogle nonner som menneskelige skjolde, men en af dem undslap og fik alarmeret politiet, som dræbte terroristerne.

Sidste søndag gik Rouens ærkebiskop i procession gennem byen. Herefter genindviede han kirken med et renselsesritual med syndsbekendelse og bøn om fred mellem religionerne.

Mange, også lokale muslimske ledere og en imam, deltog i messen, hvor ærkebiskop Dominique Lebrun bl.a. sagde: ”Vi bærer tragedien fra den 26. juli 2016 som et uudsletteligt ar i vor fælles historie og i vor nationale historie.”

Også søndagen efter mordet gik mange muslimer til messe.

Pave Frans forbereder nu en helgenkåring af den myrdede præst.