’Garantien er udløbet på Mission Afrikas leder’

s2_peter-fischer-nielsen-ved-aros-2015-3Generalsekretær Peter Fischer-Nielsen fyldte 40 den 27. oktober.

For et par uger siden fik noget havearbejde en gammel skade i Peter Fischer-Nielsens knæ til at bryde op igen. Men, som en kollega med et glimt i øjet understregede, så skete skaden heldigvis, før han fyldte fyrre år. Det er jo som bekendt her, garantien på kroppen udløber.

Da 40-årsgarantien nu er udløbet, må Peter Fischer-Nielsen fremover til at passe lidt bedre på, når han går i haven.

Manden, der står i spidsen for en af Danmarks største missionsorganisationer, holder sig ellers godt – om end læderingen og knæskinnen ikke gjorde den seneste flyvetur til Mali mere behagelig. Alligevel er han forholdsvis ung af en generalsekretær at være, og hans CV er spækket med ledelsesopgaver og eventyrlyst:

Peter Fischer-Nielsen er født 27. oktober 1976 i Vejle, hvor han voksede op og gik i skole og gymnasium. Efter gymnasietiden var han elev på Kristeligt Forbund for Studerendes Ledertræningscenter (LTC) og tilbragte derefter et halvt år i Botswana som volontør for Promissio.

Kan han tale arabisk?

Han har studeret religionssociologi og arabisk på Københavns Universitet, hvilket blandt andet bragte ham til Ægypten på et halvt års studieophold. Han afsluttede sine studier i 2004 og har siden været ansat som debat-redaktør på Kristeligt Dagblads internetportal religion.dk, leder af Kristent Informations- og Videnscenter om Islam og Kristendom og kommunikationschef for it-virksomheden KirkeWeb.
I 2010 afsluttede han et ph.d.-studie på Aarhus Universitet med en afhandling om folkekirkens internetkommunikation.

Siden 2013 har han været ansat i Mission Afrika, først som vicegeneralsekretær og nu som generalsekretær. I fritiden har Peter Fischer-Nielsen tidligere været bestyrelsesmedlem i Dansk Europamission og i den arabiske menighed Greater Love, ligesom han også har været engageret i Bibelselskabets arbejde.

Man føler sig hørt

Peter Fischer-Nielsen taler eftertænksomt og med autoritet, han gør en dyd ud af sin faglighed. Som leder er han: ”Konsensussøgende på den gode måde,” siger folk. Man føler sig hørt, når man taler til ham, og mild er han også.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dog bliver han noget stram i betrækket, når medmenneskeligheden nedprioriteres i samfundet. Da regeringen bebudede, at den ville skære i udviklingsbistanden og tage penge fra de nærområder, som det ellers ligger i tidens retorik, at vi bør hjælpe, farer han straks til tasterne for at argumentere for det modsatte.

For Peter Fischer-Nielsen er utrætteligt på banen med det budskab, at kristentroen gør en forskel, og at de lokale kirker og medarbejdere i Afrika er nøgler til forandring og lokal forankring.

”Jeg kunne ønske mig er større accept og anerkendelse af danske NGO’ers og missionsorganisationers arbejde. For vi gør faktisk stor nytte. Vi giver folk redskaber til at løfte sig ud af fattigdom, vi uddanner, vi opmuntrer og står sammen med dem, der har det sværest – alt sammen noget, der kan være med til at forebygge flygtningekriser, som vi bruger så mange penge på at symptombehandle her i Europa,” siger Peter Fischer-Nielsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Navnebrødre og -forvirring

I den lidt mindre alvorlige del af skalaen, så bemærker kollegerne på Mission Afrikas kontor, at der sker sjove navnesammenfald med generalsekretæren.

Ét er, at lægen Peter Fischer-Nielsen fra Bindslev tæt på Skagen dukker først op på Google.
Noget andet og meget mere fagligt forvirrende er, at han i læserbreve og foredrags-omtaler af og til forveksles med biskoppen i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, der er formand for søsterorganisationen Danmission.

Peter Fischer-Nielsen bor med sin hustru Bente i Ans tæt på Silkeborg. De har tre børn i folkeskolealderen.

Han prioriterer hyggelige familieoplevelser, en god bog eller film og løbe- og cykelture ud i det blå, når han har fri. Havearbejdet skal han dog fremover være mere varsom med.
PC/Bodil


Artiklen fortsætter efter annoncen: