Kastrup: Fangekoret holder koncert i Skelgårdskirken

Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel har de sidste ti år været kendt for at holde koncerter udenfor murene.
Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel har de sidste ti år været kendt for at holde koncerter udenfor murene.

Søndag den 13. november holder Fangekoret koncert i Skelgårdskirken på Sindingvej i Kastrup.

Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel eksisterer fortsat, selvom det gamle statsfængsel er lukket. De indsatte er flyttet til andre fængsler, men de får stadig lov til at holde koncerter udenfor murene. Sammen med de tidligere indsatte korsangere turnerer de fortsat og synger og fortæller om fængselslivet.

Korleder Louise Adrian fortsætter arbejdet med de indsatte og bliver mobil korleder, indtil de indsatte igen samles i det topsikrede moderne fængsel, som er ved at blive bygget på Falster.
Fangekoret har lige udgivet deres 4. cd med numre skrevet at korsangerne selv. Cd’en ”Egon Olsens vej” er et farvel til Vridsløse, hvor koret har sunget siden 1995.

De syngende forbrydere blev først kendt i offentligheden i 2004, da de udgav en cd. Med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag gør det muligt for dem at holde koncertvirksomhed. I de sidste 10 år har Fangekoret sunget for fulde huse rundt i hele Danmark, og der er lange ventelister.

Korsangerne har selv skrevet deres sange, som handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger.
Fangekoret har overdraget 145.000 kr til Børnetelefonen under Børns Vilkår, et overskud fra salget af deres cd’er. Koret var også med til at starte Cafe Exit, som hjælper indsatte i livet efter fængselsstraffen. Der er skrevet bøger og lavet film om Fangekoret, som kaldes for Kriminalforsorgens mest synlige resocialiserende projekt.