Kursus om magtmisbrug

Magtmisbrug i kirkelige kredse kan forhindres, og der er hjælp at finde for ofrene, mener Henrik Czismadia.
Magtmisbrug i kirkelige kredse kan forhindres, og der er hjælp at finde for ofrene, mener Henrik Czismadia.

Kontrol, manipulation & magtmisbrug forekommer både i kirker & kristne organisationer. Men kristne skal ikke være andres trælle, mener Henrik Csizmadia, som holder en undervisningsserie om emnet i Thisted fra 3. november.

Bibelen kalder det ’nikolaitternes lære & gerninger’, mener Csizmadia. Han nævner flere dårlige eksempler på kirker og organisationer, der er kørt helt af sporet, bl.a. Bykirken i Silkeborg, Faderhuset og Evangelist. Nogle er endt i ekstreme vildfarelser og synd.

Skyldes det bare nogle enkelte forskruede mennesker – eller er der en lære og en “ånd”, der kan føre kristne og kirker så langt ud?
Hvordan kan kirken, som burde være et trygt og frigørende sted, gå hen og blive det modsatte? Hvordan kan det forhindres? Hvordan bliver man helbredt og befriet fra skadelige følgevirkninger? Og kan ledere omvende sig, ændre stil og blive lægt?

Dette og meget mere vil der blive set på i en undervisningserie i Thisted, som starter 3. nov. i år og fortsætter ind i det nye år.
Undervisningen vil foregå i det kristne rådgivningscenter OMEGA i Thisted, som ledes af Henrik Csizmadia. Han er tidligere frikirkepastor og har flere gange været en del af kirkelederskaber. Han har derfor et stort kendskab til de problemstillinger og dynamikker, som undervisningen handler om. Han har også rådgivet og bedt for kristne, der er blevet skadet og bundet pga. åndelig kontrol, manipulation og magtmisbrug.
Der er fri entré – men mulighed for at give en kollekt. Der vil være bibelsk undervisning og kollektiv forbøn i Pinsekirken på Tilstedvej 20 i Thisted. Undervisningen kan også købes på mp3 eller CD fra OMEGA – Kristent Center for Helhed & Frihed.