Kristne i Iran idømt hårde piskestraffe for at drikke altervin

- Disse mænd har valgt at kalde sig kristne. Det burde Iran respektere, mener Paul Robinson fra organisationen Release International.
– Disse mænd har valgt at kalde sig kristne. Det burde Iran respektere, mener Paul Robinson fra organisationen Release International.

Tre iranske konvertitter skal straffes med 80 piskeslag, fordi de modtog nadver.

Tre iranske kristne er foreløbig blevet idømt 80 piskeslag hver, fordi de har drukket vin under en nadverfejring.

Det skriver ChristianToday.com. De tre mænd, Yasser Mossayebzadeh, Saheb Fadaie og Mohammad Reza Omidi, er tidligere muslimer. Men da konvertering fra islam er forbudt i Iran, er mændene stadig muslimer ifølge loven.

Og fordi det er forbudt for muslimer at drikke vin, har de tre mænd fået hårde straffe. De er også blevet beskyldt for at have handlet imod den nationale sikkerhed – en anklage, der kan give op til seks års fængsel.
Irans regering har arresteret og fængslet over 200 kristne i løbet af det sidste års tid.

Iran krænker borgernes frihedsrettigheder

Paul Robinson fra organisationen Release International har fordømt Irans krænkelse af borgernes religionsfrihed:
– Hvorfor skal kristne piskes for at modtage nadver? Og hvorfor nægter Iran sine borgere den mest basale af alle frihedsrettigheder, nemlig retten til at vælge sin egen tro? Disse mænd har valgt at kalde sig kristne. Det burde staten respektere, understreger han.

Rob Duncan fra Middle East Concern opfordrer til forbøn for de iranske konvertitter.
– Det iranske regime fører lige nu en meget aktiv kampagne mod husmenigheder, og lederne af disse husmenigheder bliver chikaneret og sat under pres, udtaler han.