Hippien fik en ny chance

Steve Meyering blev kristen som ung hippie. Nu forsøger han gennem undervisning at udruste kristne i det profetiske.
Steve Meyering blev kristen som ung hippie. Nu forsøger han gennem undervisning at udruste kristne i det profetiske.

For 40 år siden var Steve Meyering hippie og afhængig af stoffer og alkohol.

– Jeg havde leverbetændelse og blev meget syg. Jeg var gul og tynd. Jeg så forfærdelig ud. Jeg lå i sengen i over en måned, fortæller Steve, som er på besøg i Sønderjylland på vej til Prag.

Du slår dig selv ihjel

– Da jeg kom op af sengen, var min første tanke at komme hen til min yndlingspub og få en drink.
Men bartenderen kiggede bare på mig sagde: Jeg vil ikke give dig nogen drink. Du ødelægger dig selv. Hvis du fortsætter, vil du dø.
Jeg vidste han havde ret, men jeg kunne ikke forandre mig selv. Jeg var afhængig.
Så tænkte jeg: Måske Gud kan hjælpe mig. Jeg må væk fra mine narko-venner. Jeg solgte min motorcykel og købte en flybillet til Hawaii. For det var vinter i Seattle. Ingen ville sidde ved siden af mig i flyet, fordi jeg så så elendig ud.

Hare Krishna

– Jeg gik nedad hovedgaden i Wakiki og spillede mundharmonika. Så mødte jeg nogen, der ville starte et band. Jeg flyttede ind i deres hus, fyldt med narkomaner og musikere. Det hjalp ikke…
Senere mødte jeg nogle Hare Krishna-disciple, som sang og tilbad. De ofrede mad til Krishna, men maden blev blot båret ud. Og i min rus spurgte jeg lederen: Er jeres gud syg, så han ikke kan spise?
Så smed de mig ud. Lederen sagde til mig, at alt var en illusion. Så jeg greb ham hårdt, så det gjorde ondt. ”Det var da ikke en illusion, var det?” spurgte jeg.

Bad i en LSD-rus

– Senere mødte jeg nogle rigtige kristne, som sang på gaden. De fortalte om Jesus, som døde på korset og sagde, at jeg også kunne blive et Guds barn. Jeg lovede dem, at jeg ville bede, når jeg kom hjem. Men huset var fyldt med narkomaner, der holdt fest. Så jeg tog også noget LSD.
Alligevel bad jeg ude på toilettet: ”Gud, du kan se, at mit liv er et stort rod. Og jeg har syndet en million gange. Men jeg har hørt, at din søn døde for mig på korset. Og hvis du vil have mit liv, så kan du få det.”

Høj af Guds nærvær

– I det øjeblik kom Guds herlighed ned og fyldte badeværelset. Jeg havde aldrig følt en sådan kraftfuld kærlighed før.
Jeg kom ud af min rus, og jeg læste senere, at ”Gud er den mest høje!” Der er ingen stoffer eller alkohol, der kan gøre dig så høj, som Gud! Så jeg gik ud og råbte: ”Gud er i det badeværelse. Gå derind! Hvem har en bibel?”
De troede bare, at jeg havde fået for meget LSD.
Dagen derpå var jeg så fyldt af kærlighed, at jeg omfavnede alt på gaden. Selv postkassen.

Kristus-landsbyen

– Jeg mødte nogle hippie-kristne, som gav mig deres telt. Der var en hel masse telte på stranden, og de kaldte stedet for Kristus-landsbyen.
Her boede jeg i et godt kristent fællesskab, og ingen havde fortalt mig, at man ikke kunne tale med Gud, så jeg sagde til ham, at jeg var ensom og gerne ville finde en kvinde at være sammen med.
Gud sagde til mig, at jeg skulle tage tilbage til Seattle, så ville han give mig en kone. Jeg synes, der var kvinder nok på Hawaii, men han sagde: Jeg har en speciel én til dig. Okay, sagde jeg, kan jeg tage til Seattle og finde hende, og så komme tilbage hertil? Ja, det kan du godt, svarede han.

Karen fik syn af Jesus

– Tre dage efter fløj jeg til Seattle, hvor min bror boede. Straks, da jeg trådte ind, mødte jeg en kvinde. Og Gud sagde: Det er hende.
Jeg sagde til hende: Gud har kaldet mig til at blive missionær. Vil du tage med mig? Hun blev lidt chokeret men sagde: Ja!
Tre dage før havde hun nemlig gået på gaden og set et syn af Jesus. Og i tre dage havde hun nu læst i Bibelen.
Sådan mødte jeg min kone Karen. Vi har været gift i 42 år. Hun er en profet og vi arbejder sammen i tjenesten. Men hun er ikke så glad for at flyve.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kendte ikke kirken

– Så købte vi et folkevognsrugbrød. Malede et stort kors på den. Vi vidste ikke engang, hvor kirken var. Vi havde aldrig været i kirke.
Vi tog blaffere op og fortalte dem om Jesus. Sådan var begyndelsen, fortæller Steve.
Han var inviteret til kirken Powerhouse i Rødekro ved Aabenraa af præsten John Herd. I weekenden underviste Steve på en konference både lokale og tilrejsende om at høre fra Gud, få kundskabsord og tale profetisk.
Han har selv en meget stærk profetisk tjeneste. Det viste sig også i weekenden, hvor han fik kundskabsord om vidt fremmede personer – en viden, han ikke kunne have naturligt.

Gud giver en chance til

Men Steve Meyering vil ikke bare være den store profet, der kommer og profeterer. Han vil lære os almindelige kristne at høre fra Gud, så andre også kan møde Guds kærlighed.
– Det er ligegyldigt hvor dybt vi sidder i synd, når vi kommer til Gud. Jeg var på LSD, da jeg bad til Gud. Men han skubbede mig ikke væk. Han tog imod mig, som jeg var. Sådan er Gud. Han giver en chance mere, og én til, og én til… Og når vi får den kærlighed ind i os, så forandrer alting sig. Vi skal bære den kærlighed videre. Det er den, der kan forandre verden, slutter Steve.
Han håber at komme tilbage til Danmark igen. Og næste gang vil han gerne rundt og undervise flere steder. Hans hjemmeside er: www.gloryrain.com.