Kristent plejehjem kan tvinges til at tilbyde læge-assisteret selvmord

Et plejehjem under Frelsens Hær i Neuchatel, Schweiz, kan blive tvunget til at hjælpe patienter, der ønsker hjælp til at dø.

Ifølge CBN News har plejehjemmet nu valget mellem at tilbyde hjælp til selvmord eller miste sin statsstøtte som godgørende institution. Borgerne har nemlig ret til at forlange hjælp til selvmord fra godgørende institutioner. Plejehjemmet har anmodet om at blive fritaget for denne forpligtelse med henvisning til religions- og samvittighedsfriheden, men det afviser regeringen.
Iagttagere advarer nu om, at sagen kan få betydning også i USA.

– Det at tvinge medicinsk personale til at gå imod deres tro og medvirke til selvmord/ mord er tyranni, skriver ekspert i bioetik Wesley J. Smith i det konservative magasin National Review. Han frygter, at assisteret selvmord vil blive normaliseret og påtvunget ligesom katolske hospitaler i USA nu – i modstrid med kirkens lære – kan tvinges til at tilbyde prævention, sterilisation og aborter.
Fem amerikanske stater tillader allerede eutanasi, mens yderligere 24 overvejer det.