Amerikansk missionær kidnappet

Den 55-årige Jeffery Woodke, der har arbejdet for Youth With A Mission i Niger siden 1992, blev kidnappet af bevæbnede mænd, efter at de havde skudt og dræbt hans to vagter.

Jeffery Woodke, der kommer fra Californien, menes at være i hænderne på jihadist-gruppen The Movement for Unity and Jihad in West Africa (MUJAO), som bl.a. driver narko-handel.

”Vi tror, det er MUJAO. Vi forfulgte kidnapperne, da de krydsede grænsen til Mali. De var på vej mod Menaka-regionen (Østmali) nær Nigers grænse, det er et område som kontrolleres af MUJAO”, siger Nigerias indenrigsminister Mohamed Bazoum til AFP.
MUJAO er dannet af udbrydere fra terrorgruppen Al-Qaeda.

En regeringskilde har meddelt CNN, at missionæren ifølge vidner blev tvunget til at tage tøjet af, og at han blev bortført i en firehjulstrækker kun iført undertøj. Det er normal procedure blandt terrorister for at undgå opsporing, hedder det.