Pakistan: Ankesagen for den dødsdømte Asia Bibi er udsat

s11_asia bibiEn af de tre dommere i Pakistans højesteret har trukket sig fra ankesagen, som skulle have været for retten torsdag.

Ifølge Stefanusalliansen nægtede den ene dommer at deltage i ankesagen for den blasfemi-anklagede Asia Bibi i Pakistan. Han anførte som årsag, at han også deltog i retssagen mod Punjab-guvernøren Salmaan Taseer, som blev myrdet på grund af sin støtte til Asia Bibi – og at de to sager var for nært knyttet sammen.

– De må nu vente på en ny sammensætning af dommerpanelet, antagelig i løbet af nogle uger, fortæller Thea Haavet fra Stefanusalliansen til avisen Dagen.

Både Sajid Christopher Paul fra Human Friends Organization (HFO), advokaten og Asia Bibis familie var med i højesteret, men dommeren nægtede dem tilladelse til at sige noget, fordi den ene dommer havde trukket sig.

Håber fortsat trods blasfemi-lovene

– Vi er fremdeles håbefulde og tror, at Asia vil blive løsladt, vi må bare vente nogle flere uger, siger Paul til Stefanusalliansen.
Stefanusalliansen oplyser, at den islamistiske “røde moske” også har udsendt en advarsel om, at alle, som støtter Asia Bibi, ligesom hun selv vil blive opfattet som blasfemiske. Nogle aviser har trykt denne advarsel, og der var store sikkerhedsstyrker i gaderne og udenfor højesteret fra tidlig morgen torsdag.

Asia Bibi blev anklaget af nogle nabokvinder, efter at hun som kristen havde ”forurenet” deres brønd ved at drikke fra den. Med anklager om at have fornærmet profeten Muhammed blev fem-barnsmoderen sat i fængsel i 2010 og idømt dødsstraf ved hængning.

Menneskerettighedsgrupper påpeger, at Pakistans kontroversielle blasfemi-love ofte bliver misbrugt til at gennemføre personlige vendettaer, hovedsagelig mod den kristne minoritet.

Både Stefanusalliansen, Åbne Døre og Dansk Europamission følger sagen og opfordrer til bøn for Asia Bibi og hendes familie.
KPK/Bodil


Artiklen fortsætter efter annoncen: