Syriske kristne og muslimske børn beder sammen om fred

Muslimske og kristne børn i Aleppo appellerer til verdens ledere om hjælp og beder Gud gribe ind, fortæller ærkebiskop.
Muslimske og kristne børn i Aleppo appellerer til verdens ledere om hjælp og beder Gud gribe ind, fortæller ærkebiskop.

I Aleppo mødtes skolebørn af både kristen og muslimsk baggrund d. 6. oktober for at underskrive et brev til verdens ledere – og for sammen at bede Gud om, at massakrerne må stoppe.

Det er ærkebiskop Boutros Marayati, den øverste leder af den armenske katolske kirke i Aleppo, som fortæller dette til Agenzia Fides. Skolebørnene underskrev og satte deres fingeraftryk på en appel til verdens herskere om at få stoppet konflikten.

– Men de vil først og fremmest bede. De vil bede for alle deres jævnaldrende. Og vi stoler på, at børns bøn er kraftigere end vores, siger ærkebiskop Marayati.

Flere hundrede mennesker døde forrige weekend, da våbenhvilen var brudt, og Syrien og Rusland optrappede deres indsats for at generobre Aleppo, skriver Christian Today.

Mange af de dræbte og sårede var børn.

Syriens FN-ambassadør har udtalt, at hans regering vil ikke stoppe, før den har generobret hele byen. I mellemtiden får beboerne i de oprørskontrollerede områder mulighed for at flygte for at undgå bombningerne. Der bliver dog ikke arrangeret nogen masse-evakuering, siger ærkebiskoppen.
KPK/Bodil