Danske Peter har hjulpet fillippinske børn i 10 år

Peter Capili Hansen og organisationen Angel Relief prædiker og yder nødhjælp blandt de allerfattigste børn og voksne.
Peter Capili Hansen og organisationen Angel Relief prædiker og yder nødhjælp blandt de allerfattigste børn og voksne.

Peter C. Hansen fortæller, hvordan arbejdet i Angel Relief startede – og bare vokser og vokser.

Siden jeg var ca. 17 år gammel (jeg er nu 40) har jeg haft en passion for at hjælpe mennesker i nød, både åndeligt og fysisk. Efter af have været på missionsture med Alterna Efterskole i Mariager, hvor vi hjalp fattige både åndeligt og uddelte mad, legetøj, tøj m.m., voksede længslen i mit hjerte for at blive endnu mere involveret i kristen mission og humanitært arbejde.

Senere blev jeg involveret i kristent socialt arbejde blandt unge mennesker i København og holdt foredrag på skoler og i kirker.

Blandt fattige i Europa

Derefter rejste jeg rundt i fattige områder i Europa med forskellige teams for at lave humanitært missionsarbejde. Jeg blev mildest talt chokeret over at se så meget fattigdom i Europa!

Jeg rejste bl.a. til Kosovo kort efter borgerkrigen på Balkan, da FN lige havde etableret en våbenhvile. Vores team hjalp med at genopbygge huse, som borgerkrigen havde smadret – det var en helt utrolig tur. Alt var jo smadret i byen Mitrovica, og pludselig stod jeg bare der midt i det totale efter-krigs kaos. Specielt denne tur fik mig til at tænke på nødhjælp og mission i andre lande end Danmark.

Teamet bag Angel Relief i Manila. Ved siden af Peter C. Hansen står hans fillippinske hustru, Abby.
Teamet bag Angel Relief i Manila. Ved siden af Peter C. Hansen står hans fillippinske hustru, Abby.
Gift med fillippinsk pige

Og siden var jeg involveret i forskellige missioner og socialt arbejde og nødhjælp i flere lande som Rumænien, Portugal og Skotland.
I 2006 fik jeg en helt fantastisk mulighed for at lave mission og nødhjælp på Filippinerne…idet jeg samme år blev gift med en filippinsk pige.

Hendes familie var aktive i en metodistkirke i hovedstaden Manila, som også hjalp de fattigste i området. Og nærmest med det samme fik jeg mulighed at involvere mig i mission og nødhjælp, hvilket jeg ikke havde noget imod.

I slummen på lossepladsen

Jeg blev inviteret til at prædike mange steder, og et af de første steder var i et område, som hedder Tondo i Manila.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er et af de farligste steder i Asien. Der er mange bander og dagligt folk, som bliver slået ihjel. Så det var et godt sted at starte!

Billede fra slummen på lossepladsen Smokey Mountains i Manila.
Billede fra slummen på lossepladsen Smokey Mountains i Manila.

Her prædikede jeg i en lille kirke midt i slummen tæt på det kendte ”Smokey Mountain”, hvor tusindvis af gadebørn prøver at finde noget, de kan sælge, på den enorme losseplads. Det var virkeligt rystende af være på dette sted; udover at vi skulle passe på, var det også rystende at se, hvordan folk levede i Tondo. Jeg fik bare endnu mere lyst til at gøre en forskel. I starten havde vi næsten ingen økonomisk støtte og alt, vi gjorde var i blind tro…

Men herefter har vores mission og nødhjælp bare udviklet sig mere og mere, og vi har været over det meste af Filippinerne for at prædike evangeliet og dele nødhjælp ud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fra 2006 til 2016 har vi haft missionsfremstød blandt titusindvis af fattige i jungler (in the middle of nowhere), bjerglandsbyer, storbyer, lossepladser, fattige slumområder og skoler.

Vi har også samarbejdet med lokale læger og humanitære ngo’er, når der har været store naturkatastrofer, som vi så i Tacloban, Leyte, som blev totalt ødelagt af en af de kraftigste tyfoner nogensinde.

Udviklingsprojekter

I Leyte har vi også etableret et mere permanent og kontinuerligt arbejde blandt fattige børn og deres familier. Der er ekstrem fattigdom i dette område, og mange af fisker-familierne tjener ikke nok til at brødføde deres børn og kan ikke sende dem i skole. Her har vi ugentlige børnemøder og et børnekor, hvor de får undervisning i Bibelen i vores missionshus, Angel Relief Farm, hvor vi også deler mad ud.

Overalt hvor vi er kommet på Filippinerne, har vi haft et godt samarbejde med lokale kirker, politikere og andre ngo’er. Vi har også haft en afstikker til Etiopien i Afrika med evangelisering og nødhjælp.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det umulige er muligt!

Men det er på Filippinerne, vi har vores primære fokus. Vi har haft en fantastisk støtte til vores missionsarbejde, hvor folk fra både Danmark, Sverige og Filippinerne har hjulpet og gjort dette arbejde muligt. Vi forsætter med vore humanitære mission på Filippinerne, så længe det er muligt.

At hjælpe mennesker én ad gangen er vores vision, og det vil derefter sprede sig som ringe i vandet. Når et menneske bliver forvandlet af Guds kraft, kan det ændre hele samfund! Og med tiden kan Angel Relief gøre stor forskel med de få ressourcer, vi har. Det umulige er muligt!
Et af vores mål er et opbygge et permanent nødhjælps- og missionscenter i Manila, hvorfra vi kan hjælpe potentielt millioner af mennesker. Det er muligt!

Man kan følge arbejdet i Angel Relief via hjemmesiden www.angelrelief.org