12 millioner børn får skoæsker med gaver og Gud

For mange af børnene er det første gang, at de får en gave.
For mange af børnene er det første gang, at de får en gave.

Mere end 16.000 børn i Yangon i Myanmar fik leveret gaver i skoæsker, som en påmindelse om en større gave fra Gud.

Det er hjælpeorganisationen Samaritan’s Purse, som står bag uddelingen af gaver til de mange børn.
– Julen handler om at give. Julen handler om, at Gud gav os Jesus Kristus, hans søn. Vi har en gave til jer, for at fejre Guds gave til os, sagde lederen Franklin Graham til 200 børn, som deltog i en lokal ’Operation Christmas Child outreach’.
Den kendte evangelist Billy Grahams søn var også i Myanmar for at tale til den kæmpestore festival ’ Yangon Love Joy Peace Festival’, hvor imponerende 170.000 mennesker deltog over tre dage – og mere end 7600 besluttede sig for at følge Jesus.

135 millioner skoæsker

Projektet med skoæsker foregår sådan, at man pakker en skoæske og sender den til Samaritan’s Purse, eller man bestiller online en særlig skoæske, som man får andre til at pakke for sig.
Projektet har eksisteret siden 1993, og det har i disse 23 år doneret mere end 135 millioner skoæsker til børn i mere end 150 lande! Projektet er det største af sin art i verden.

Sidste år donerede de 11,2 millioner skoæsker (8,7 millioner alene fra USA), og i år håber de at kunne nå op over 12 millioner.
Skoæskerne bliver samlet ind fra USA, Australien, Finland, Tyskland, Østrig, Schweiz, Japan, New Zealand, Canada, Spanien og Storbritannien – men endnu ikke fra Danmark.

Den Største Rejse

De fleste af de børn, som modtager en skoæske, får også tilbuddet om at deltage i ’Den Største Rejse’ (The Greatest Journey), som er et opfølgende undervisningsforløb på 12 lektioner, hvor man lærer om, hvordan man er en efterfølger af Jesus.
Indtil videre har over 7,4 millioner børn deltaget i forløbet, som bliver arrangeret i samarbejde med lokale kirker.