Aktiv skoleleder fylder 60

s2_thorkild-bjerregaardUd over arbejdet som leder af Midjyllands Kristne Friskole er Thorkild Bjerregaard også formand for Foreningen af Kristne Friskoler.

Skoleleder Thorkild Bjerregaard, Herning, fylder 60 år tirsdag d. 29. november.

Thorkild Bjerregaard er en travl mand med mange jern i ilden og et stort netværk i mange forskellige kredse.
Han har siden 1998 været leder på Midtjyllands Kristne Friskole. Skolen har under hans ledelse udviklet sig til at blive en af Midtjyllands største friskoler og en væsentlig spiller i hele Herning Kommunes skolestruktur.

Leder af større virksomhed

Skolen har ca. 500 elever og 80 ansatte, så der er tale om en større virksomhed med en millionomsætning, og der er hele tiden nye udvidelser på vej. Lige nu arbejdes der frem mod at åbne en ny vuggestue med 25 børn og en udvidet børnehaveafdeling med plads til 118 børn.
Dermed er fødekæden sikret ind i friskolen, der også løbende renoveres og udbygges. Og det er meget betegnende for Thorkild Bjerregaards ledelsesfilosofi: Samtidig med at der sikres gode rammer for de nuværende børns trivsel og læring – og ikke mindst gode arbejdsvilkår for medarbejderne, er der også fokus på næste skridt.

De Kristne Friskoler

Energien bruges ikke kun på Midtjyllands Kristne Friskole. Gennem de sidste ni år har Thorkild Bjerregaard været formand for Foreningen af Kristne Friskoler, som er en paraplyorganisation for de 35 kristne friskoler i Danmark. Formandskabet betyder en del politisk arbejde og adskillige rejser til København, men Thorkild mener, at det er godt for skolen, at han af og til er væk.

Søndagsskole-arbejdet

Der er også tid til at sidde i Landsudvalget for Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, hvor han har været en årrække. Her har han især fokus på medarbejdertrivsel.

Thorkild har nemlig arbejdet med personaleledelse og vil gerne bruge denne erfaring ind i Søndagsskolernes arbejde.

Den sparsomme fritid bruges derhjemme sammen med hustruen Lone og deres tre snart voksne børn, eller i sommerhuset ved Hvide Sande.
Thorkild Bjerregaard er med til både at sætte ting i gang og skabe en god stemning, så alle føler sig veltilpas. Han har rødder hos de stærke jyder i Øster Snede Sogn, så der er ingen tvivl om hans værdimæssige ståsted. Samtidig er han en rummelig person, der giver plads til alle, fordi han selv insisterer på at få lov at være den, han er.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fødselsdagen bliver markeret med en reception på Midtjyllands Kristne Friskole d. 2. december og ellers fejret under private former med familie og venner.