Frikirke udvider med 240 m2 børnelokaler og to gudstjenester

Nu kan folk i Herning finde os i kirken, når de har mulighed for at komme, siger ledende præst Lars Bo Olesen.
Nu kan folk i Herning finde os i kirken, når de har mulighed for at komme, siger ledende præst Lars Bo Olesen.

ÅbenKirke i Herning har udvidet med to store pavillioner for de mindste.

ÅbenKirke i Herning har nu skabt mere luft og rum for børn og voksne i gudstjenesterne.

Åbenkirke har været ved at vokse ud af sine lokaler med op mod 350 fremmødte til søndagens gudstjeneste. Derfor har kirken med start fra den 6. november besluttet at holde to gudstjenester hver søndag.

Mere plads – og længere åbningstid

Ledende præst i Åbenkirke, Lars Bo Olesen siger:
– Vi har skabt mere luft og rum for vores deltagere i gudstjenesten, når vi ikke længere pakker vores mødesal til det yderste. Det gælder også for vores café, som har været presset på pladsen om søndagen. Med to søndagsgudstjenester vil der fremover være god plads i mødesalen og i cafeen. Jeg er overbevist om, at det øger den gode oplevelse for vores besøgende.

Vi har udvidet kirkens åbningstid. Det er vigtigt for os, at folk i Herning kan finde os i kirken om søndagen, når de har mulighed for at komme. Det tæller også med i vores beslutning om at have to gudstjenester, siger Lars Bo Olesen.
Samtidig er der blevet indrettet et rum til forældre med små børn. Her kan forældrene følge gudstjenesten på en skærm med lyd. Imens kan de små være optaget af de legemuligheder, som findes i rummet.

To ens gudstjenester

De to søndagsgudstjenester vil i deres indhold være helt ens, lige fra sange til prædiken og andre aktiviteter.
– Vores mødedeltagere fortæller, at de finder vores gudstjenesteform inspirerende. Vi vil gerne holde fast i formen i begge gudstjenester og gentage de gode elementer, som vi har fået udviklet. Det er den samme vare, som folk får, og med samme serviceniveau, fortæller Lars Bo Olesen.

Den 6. november holdt man for første gang to søndagsgudstjenester. Samtidig inviede man de nye børnelokaler i ÅbenKirke i Herning. Fotos: Brian Duus Nørgaard.
Den 6. november holdt man for første gang to søndagsgudstjenester. Samtidig inviede man de nye børnelokaler i ÅbenKirke i Herning.
Fotos: Brian Duus Nørgaard.
Pavilloner til børnene

Frivillige fra Åbenkirke har haft gang i save, boremaskiner og malerpensler for at renovere de 240 kvadratmeter store pavilloner. Pavillonerne er sat op på Åbenkirkes parkeringsplads, og her skal Åbenkirkes børnearbejde foregå fremover.

– De 3-8 årige har deres helt egen gudstjeneste i pavillonerne, når de voksne er til deres gudstjeneste, fortæller lederen af Åbenkirkes børnekirke, Hanne Høyer. Hun fortsætter: ”Ligesom de voksne synger vi sammen i børnekirken, og vi fortæller børnene en historie fra Bibelen. Selvfølgelig foregår sang og fortælling i børnehøjde. Vi fortsætter fx med konkurrencer eller måske med noget dukketeater.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vores tidligere børnelokaler satte nogle begrænsninger for vores udfoldelsesmuligheder. I de nye lokaler har vi et potentiale for mange flere legeaktiviteter med de ekstra kvadratmeter og mere gulvplads”, siger Hanne Høyer.
Børnekirken holder åbent ved begge søndagsgudstjenester.

Åbent hus i kirken

Åbenkirke fejrede de nye tiltag med en særlig åbent hus-dag den 6. november.

Klokken 10 blev snoren klippet for at markere, at de nye lokaler var klar til brug. De fremmødte havde mellem de to gudstjenester mulighed for at få en fremvisning af de nye faciliteter, og der blev serveret lidt godt at spise.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Enhver er også fremover meget velkommen til at besøge os. Jeg tror, at nye gæster positivt vil erfare, at Åbenkirke er en kirke på en anden måde, end de er vant til, slutter Lars Bo Olesen.