Indbyggere i Aleppo er taknemmelige for nødhjælp

En kirke i Aleppo er omdannet til nødhjælpscenter, som er med til at skabe håb for Syrien. Foto: Dansk Europamission
En kirke i Aleppo er omdannet til nødhjælpscenter, som er med til at skabe håb for Syrien. Foto: Dansk Europamission

Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission (DE) fortæller om en lokal pastor i Syrien, der for nylig blev stoppet på gaden af en ældre, muslimsk kvinde. Hun sagde til ham: “Jeg håber, at der vil være flere kirker i vores by, når krigen er ovre, for de kristne gør vores by bedre. Moskéerne er fuldstændig ligeglade”.

Præsten takkede og hun tilføjede: “Fortæl alle jeres kristne bidragydere, at vi er så taknemmelige for al jeres støtte, og at I også hjælper os muslimer, selvom vi ikke altid behandler jer pænt”.

Disse store ord viser, at det giver de syriske kristne anseelse, når de ikke kun hjælper kristne, men også andre grupper i nød, forklarer Samuel N. Eriksen. Og det er da også et af delmålene med nødhjælpsprojektet i Irak og Syrien, at de kristne gennem deres velgørende arbejde kan yde et positivt bidrag til samfundet. Det kan medvirke til, at den kristne kirke ikke udslettes i Mellemøsten, som islamisterne ønsker det. I Syrien er kun omkring 40% af modtagerne af nødhjælp kristne.

Myndighederne har bedt en anden af DE’s partnere, pastor Rassan fra Aleppo, om at hjælpe med forsoningsprocessen blandt de forskellige grupper i den krigshærgede by. Folk opsøger også pastor Rassans kirke for at få omsorg, selv om de har en anden religion. Både voksne og børn er kommet til tro på Kristus, og der er blevet oprettet nye grupper, som mødes til bøn og undervisning.

– Kirken bliver set som et fredens sted midt i krigens helvede, siger pastor Rassan og beder om fortsat forbøn.