Jødiske traditioner skal respekteres

Pastor Benny Blumensaat
Kirkegade 58
6700 Esbjerg

Igennem årtusinder har jødedommen praktiseret omskærelse af drengebørn inkluderende Jesus selv, som en del af deres religiøse skik bygget på selve Moseloven (1. Mosebog 17, 9-10).

Denne religiøse skik skal selvfølgelig respekteres, således at de 5-6.000 jøder, som befinder sig i Danmark og er danskere, fortsat kan opleve sig selv og deres jødiske rødder som en integreret del af det det danske samfund.

At Jydske Vestkystens leder er af den opfattelse, at omskærelse af drengebørnene udført efter klare retningslinier under faglig assistance skal forbydes, er blot endnu et af mange forkrampede forsøg på at ensrette det danske samfund, som siden religionsfriheden i 1849 har været et samfund, hvor der har været plads til den religiøse mangfoldighed.

Denne religiøse mangfoldighed og indbyrdes respekt for hinanden var pavens besøg i Malmø et glimrende udtryk for, en mangfoldighed, der er truet i Danmark, hvor angsten for det fremmede får chefredaktører og politikere til at kræve lovgivning på områder, som siden 1849 har været omfattet af tillid og respekt overfor anderledes troende.

Kristendommen har sit udspring i jødedommen, Jesus var jøde og omskåret, lad nu jøderne selv bestemme deres ritualer, som vi kristne jo også selv bestemmer vores ritualer, som jøderne jo iøvrigt altid har respekteret.